Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Zahtevajo nujno sejo

5. julij 2007 ob 20:59 | Denis Sarkić |

Poslanski skupini SD in LDS ter skupina nepovezanih poslancev so danes pozvale, naj se nadaljuje prekinjena nujna seja komisije za nadzor proračuna in drugih javnih financ, na kateri bi obravnavali domnevno oškodovanje državnega premoženja pri prodaji kapitalskih deležev Kapitalske družbe (Kad) in Slovenske odškodninske družbe (Sod) v Mercatorju.

“Prepričani smo, da obstajajo zadostni in utemeljeni razlogi, da potrdimo domnevo o oškodovanju državnega premoženja pri prodaji kapitalskih deležev Soda in Kada v Mercatorju,” je na današnji novinarski konferenci poudaril poslanec poslanske skupine SD Milan M. Cvikl.

Kot je pojasnil, je revizija računskega sodišča o pravilnosti in smotrnosti poslovanja Soda in Kada pri prodaji Mercatorjevih delnic pokazala številne nepravilnosti. Računsko sodišče je glede pravilnosti poslovanja izdalo mnenje s pridržkom, glede smotrnosti pa revidirancema očitalo vrsto nesmotrnosti in netransparentnosti.

Zato predlagajo sklic prekinjene seje, na kateri bi obravnavali obe revizijski poročili v celoti in nato sprejeli potrebne sklepe. Komisiji predlagajo, da ugotovi, da “obstajajo razlogi za sum oškodovanja državnega premoženja in da vlado pozove, naj najprej kot skupščina Soda odpravi negativne posledice prodaje Mercatorja in članom skupščine in nadzornemu svetu Kada naloži, naj odpravijo in sanirajo negativne posledice prodaje Mercatorja”, je nanizal Cvikl.

Milan M. Cvikl: “Gre za to, da so za 200 milijonov evrov oškodovali slovenske davkoplačevalce.”

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    Žiga Debeljak!

    Vzemi že enkrat M.Cvikla v službo za inernega revizorja. Saj sploh ne ve več ničesar drugega kot Mercator, Mercator….

    Verjetno službe menja z enako lahkoto kot stranke.

  2. Lolek pravi:

    Res bi bil že skrajni čas, da Cvikl pokaže svoje “strokovno” znanje oz. sranje. Pa ne v kaki državni službi, privatno podjetje bi bilo boljši pokazatelj njegove strokovnosti. Tako pa izgleda kot nekakšen rušilni oven al pa dvorni norček.
    Samo razlika je, da se dvorni norček zaveda svojega poslanstva, Cviklu pa se še ni posvetilo.
    Pa naj razbija, saj ima zelo mehko glavo.

Komentiraj