Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Oh, to naše zdravstvo

5. julij 2007 ob 22:09 | Katja Lenart |

Predstavniki Instituta za ekonomske raziskave v zdravstvu (INERHC) Mićo Mrkaić, Rado Pezdir in Aleš Živkovič ter Franc Hočevar (znan tudi kot nekdanji direktor Kliničnega centra) z Inštituta RS za rehabilitacijo so predstavili neodvisno strokovno raziskavo, ki se sooča z nekaterimi področji slovenskega zdravstva, kjer so spremembe nujno potrebne in kjer se javnofinančna sredstva izrazito neučinkovito izrabljajo.

Aleš Živkovič: “Skupina 14ih ljudi dejansko odloča o okrog 400 milijonov evrov javnih sredstev, brez kakršnihkoli odgovornosti, brez kakršnikoli argumentov in brez oči javnosti, kar se nam zdi popolnoma neprimerno”

Gospodje pa so spregovorili tudi o aktualni situaciji v slovenskem zdravstvu:

Video: Katja Lenart

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. Klarus pravi:

    Mrkaič pisec Pahorjevega socialnega zdravstvenega programa.

  2. 1tastar pravi:

    Raziskave, raziskave! Pa interpelacije.

    Ljudje pa umirajo na dvoriščih in hodnikih.

  3. Lolek pravi:

    Takšno je pa stanje v našem zdravstvu. Pa da ne boi kdo narobe zastopu: “Takšno je bilo in je stanje v našem zdravstvu”. Za to pa so najbolj odgovorni zdravniki, ki se tako radi skrivajo za tančico skupinske odgovornosti.

  4. Ando pravi:

    Nehajmo se slepit, stanje slovenskega zdravstva je naravnost grozno! Sistem je brez vsagega nadzora in brez vsake opredelitve odgovornosti. Kako zavidam mojemu avtomobilu, saj po opravljenem servisu točno vem kaj sem plačal in kdo je za to odgovoren, v zdravstvu pa tega ni. Komu ustreza takšno stanje? Očitno vsem povezanim v zdravstveni aparat.

  5. Igor Đukanović pravi:

    Tukaj sta dva problema. Ali smo že (še) zadovoljni s stanjem v našem zdravstvu? In, ali res Švedi ob istem odstotku BDP-ja, ki ga namenjajo za počitnice, imajo od počitnic veliko več kot mi? Raziskave, raziskave?

  6. Igor Đukanović pravi:

    P.S. Priznam, da prispevka nisem gledal do konca. Če je že na začetku prispevka (kjer bi pričakoval “abstract”) takšna neumnost, ne berem dalje.

Komentiraj