Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Peter Jančič za Vest

29. junij 2007 ob 0:41 | Denis Sarkić |

Na praznovanju rojstnega dneva Lojzeta Peterleta smo se za Vest pogovarjali z odstopljenim odgovornim urednikom časnika Delo Petrom Jančičem o razmerah na časopisu, njegovemu najverjetnejšemu nasledniku Janezu Markešu, upravi in nadzornem svetu časopisne družbe, plačah, novinarstvu in aferi SOVA.

Malce po ovinkih, pa vendar je pogovor kar stekel in Jančič je tudi z veseljem odgovarjal na naša vprašanja in komentiral afero SOVA.

“… nič se ne izmikam, sam probam ti povedat, da si pač napačnemu postavil vprašanje …”

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 13 x komentirano
  1. andlen pravi:

    Stara, znana zgodba…
    To je pogovor z Janezom Krstnikom, ki je (pri Delu) pripravil pot Gospodu (mar keš?).
    Ni sicer jasno, kje je Jordan in ali je dejansko krščeval, še najmanj pa, kdo bo Saloma, ki bo zahtevala (kljub zavzetemu pripravljanju poti) njegovo glavo na talarju……..

  2. Rado pravi:

    Čista jajca!

    Prav nič ni povedal. Spreten aparatčik, ki je pač dobro opravil umazano delo. Zdaj ga še pes ne bo povohal. Šefi so se ga znebili, med stanovskimi kolegi pa ne bo imel prijateljev.

    Revolucije žre . . .

  3. moet pravi:

    “novinarji odločajo” - tako kot v njegovem primeru, ko je bila velika večina proti; sicer pa mojster za to, kar počnejpo: plujejo (n pljujejo) s tokom…

  4. Joško pravi:

    Zakaj ste pa video dol pobrali? Kaj je to Jančič zahteval? Res škoda!

  5. Marko Bratuš pravi:

    Popravljeno.
    Napaka pri objavljanju … Nihče ni ničesar zahteval.

  6. optimist pravi:

    slov.ribiči so s pomočjo hrvaških za japije švercali “koks” ob konicah sezone, kasneje pa je še policija in z njo politika zahtevala svoj delež. bojda še vedno ležijo naokoli kumare

  7. Mirela pravi:

    Krasnić, res - brez zamere - šlampast si!

    Kot fotograf si blestel, v vlogi novinarja ali izpraševalca ali - po tvoje - “videoreporterja” pa pogosto zakriliš po zraku tik pred padcem na led… O kar nekaj temah, ki se jih lotiš, nimaš dobre osnove, podlage, na teme se ne pripraviš dovolj in jih pokrivaš kot nek naključni sprehajalec, ki se je tam pojavil…

    Občasno pa se greš tudi provociranje na osnovah indicev - češ - saj to vsi vemo - saj to vsi govorijo - saj to se ve… To je navadno tračanje…

    Tole nikar ne razumi kot zabijanje, ampak kot poskus osvetlitve tvojega dela z malce kritične distance.

  8. helena pravi:

    joj joj joj, morda bi moral “nekdanji”? fotograf na kak tečaj novinarstva kako se sprašuje intervjuvanca in se malo brzdati v bodoče pri lastnih komentarjih kot je SUPER ipd…. Tu popolnoma delim mnenje z Mirelo! Sarkić zgleduj se po Severju(ki je novinar) !

  9. Andrej pravi:

    Meni se pa Sarkićev način zdi ful dober ravno zato, ker ni tipično novinarski. Nasploh cela Vest poskuša (če dojemam prav) preseči neke ustaljene vzorce dela v medijih in tudi pri Sarkiću se mi zdi fino, ko njegova vprašanja povzročajo malo zmede pri intervjuvancih. Tako se vsaj vidi, kdo zna še kaj drugega kot naučiti se na pamet sporočilo za medije ali odgovarjati samo na vprašanja a la “Kakšen je pa vaš komentar”.
    Tudi odgovori so tako veliko manj popeglani in bolj pristni. Kar naj bi bil cilj vsakega medija.

  10. Kaktus pravi:

    “Nevem kako je pri vas.” HaHa (diskvalifikacija!!!)

    Ta je pa dobra.

  11. fifi pravi:

    Meni je šel na živce Jančičev opletajoči jezik. Čudna reč, celo kanček opolzka. Sicer pa vidim, da se Jančič ni le pridno sprenevedal, ampak se je postavil v neko pedagoško vlogo in Denisa skušal naučiti, da je treba postavljati vprašanja, ki imajo rep in glavo, Vest obtožil tabloidnosti itd. Tip se očitno počuti zelo superiorno, ampak vseeno mislim, da bi se z eno dobro analizo tega intervjuja in pogovorom s kolegi na Vesti Sarkić lahko resnično kaj naučil. Pa brez zamere in lp.

  12. Medijski watch dog » Objave » Jančič zanikal sebe, Delovim bralcem pa ni ponudil razlage pravi:

    […] Tukaj. Ultimativni primer arogance, prenarejanja in igranja. Žal bralci Dela ne bodo dobili tega, kar jim je Jančič obljubil, pri tem se je celo zlagal (»bi najprej obvestil bralce Dela«) in poskusil potunkati kredibilnost konkurenčnega Dnevnika. Pa mu ni uspelo: ta je vedel več, kot je bil sam pripravljen priznati. Njegovi suhi pozivi »Kupite delo, če želite kaj zvedeti«, so slaba šala. Kot dokazuje ta primer, kdor želi kaj zvedeti, pač mora nujno kupiti Dnevnik.  […]

  13. Neuropure pravi:

    NeuroPure is a breakthrough dietary formula designed to alleviate neuropathy, a condition that affects a significant number of individuals with diabetes.

Komentiraj