Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Zeleni združimo se!

28. junij 2007 ob 21:25 | Denis Sarkić |

Predstavniki Stranke ekoloških gibanj (SEG) in Aktivne Slovenije (AS) so danes začeli formalne pogovore o tesnejšem sodelovanju, ki bi lahko preraslo v združitev. Ugotavljajo, da so pogledi obeh strank na prihodnost Slovenije podobni, stranki pa sta odprti tudi za sodelovanje z drugimi podobno mislečimi političnimi akterji v Sloveniji. Kot sta sporočili, se bosta medsebojno povezali in vključili v konfederalno skupino Evropske združene levice - Nordijske zelene levice (GUE/NGL).

Na novinarski konferenci so spregovorili predsednica SEG dr. Marinka Vovk, generalni sekretar Karel Lipič in predsednik AS Franci Kek.

Karel Lipič: “Zelena stranka ima svoje mesto v opoziciji.”

Posnetek celotne novinarske konference.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. Mirjana pravi:

    V celoti se strinjam z . Lipičem, ..čeprav se v preteklosti nisem toliko:)….skrajni čas je za ustanovitev močne, koherentne opozicijske stranke zelenih, .ekologov, …naravovarstvneikov…..le upam, da so besede in namen Lipiča in Marinke iskrene…
    Ljudje so nasplošno premalo osveščeni in obveščeni, predvsem pa tudi neinformirani o tem, kaj se v okolju dogaja, predvideva ter…o pravicah in dolžnostih, ki jih ima državljan/ka pri soodločanju.
    Popolnoma se strinjam tudi, da so naše inšpekcijske službe popolnoma neučnkovite, predvsem kjer gre za pomembnejše in finančno bolj ojačane vladne “zalogaje” , ki so že kar po pravilu vedno vprašljivi za okolje

  2. Peter pravi:

    Najboljša novica zadnjih let! Če bi se res VSE (ne samo SEG in AS, ali pa kot za evropske volitve zeleni in SMS ) združile bi res zelo lepo prišle v parlament. Poleg SEG in AS še Zelena.si, SMS, “navadni” Zeleni, ZA-Zelena alternativa Slovenije in še in še.
    Taka zveza ne bi smela bi morala obstati do konca časov ne pa samo za ene volitve.

  3. Peter pravi:

    ah pa še predsedniške volitve prihajajo!

Komentiraj