Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Zares preglasovani

27. junij 2007 ob 19:13 | Denis Sarkić |

Na 35. redni seji parlamentarnega odbora za notranjo politiko, pravosodje in državno upravo, poslanca Majda Širca in Pavel Gantar iz združenja ZARES zaradi preglasovanja koalicije (7 : 5) nista uspela s predlogom za razširitev dnevnega reda z novo točko, ki bi obravnavala (ne)ustreznost ravnanja policije v primeru izrečenih glob (v višini 250 €) študentom, ki so sredi maja protestirali v preddverju ministrstva za visoko šolstvo.

Naj spomnimo, študentje so na mirnem protestu želeli ministru za visoko šolstvo in znanost Juretu Zupanu le prebrati pisno izjavo, v kateri navajajo utemeljene kritike vladnega osnutka zakona o visokem šolstvu in raziskovalni dejavnosti. Pri tem so v avli nalepili nekaj plakatov z gesli proti privatizaciji visokega šolstva, uvedbi šolnin in podobnimi stališči, ki jih je kasneje policija v obrazložitvi globe označila kot “plakate s protivladno vsebino”.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. bograč pravi:

    A se niso janšiistični policaji hvalili o svojih uspehih ? To je to. Zaprite gobce in pejte delat, kmalu bo hmelj za obirat, pa paradajz v jeseni pa jabolka.

  2. Feminist Plut pravi:

    Kar naj plačajo kazen, se bodo vsaj navadli zapravljat denar. Toliko denarja kot ga imajo študentje, ki niso leni ga nima povprečen zaposlen državljan.

  3. Rado pravi:

    Ne razumem zakaj se študentje razburjajo? Če mislijo, da niso krivi, naj napišejo zagovor. Sodnik po pa zavrgel kazen.

  4. Lolek pravi:

    Spet še ena kost za tiste, ki nas hočejo prepričat, da postajamo totalitarna država.
    Pa kje za božjo volje smo/ste vsi živeli še par let nazaj. Na tihomorskem letovišču ?

  5. Erecprime pravi:

    Erec Prime is a cutting-edge male enhancement formula with high quality raw ingredients designed to enhance erection quality and duration

  6. folixine pravi:

    Folixine is a enhancement that regrows hair from the follicles by nourishing the scalp. It helps in strengthening hairs from roots. https://folixinebuynow.us/

Komentiraj