Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Zaprti za javnost

27. junij 2007 ob 18:15 | Denis Sarkić |

Lastniki Mercatorja so danes na skupščini med drugim podprli predlagane sklepe uprave in nadzornega sveta o podelitvi pooblastila upravi, da po predhodnem soglasju nadzornikov v petih letih poveča osnovni kapital do 20 odstotkov osnovnega kapitala. Ta sredstva bo Mercator porabil za strateške povezave. Skupščina je tudi podprla predlagani sklep uprave in nadzornikov o delitvi lanskega dobička, predlog o imenovanju člana uprave Istrabenza Srečka Kende v nadzorni svet pa ni dobil zadostne podpore.

Kot je po skupščini povedal predsednik uprave Mercatorja Žiga Debeljak, predlog o imenovanju Kende, prav tako kot nasprotni predlog, ki ga je dala družba Infond Holding za imenovanje Vide Lorber v nadzorni svet “najboljšega soseda”, ni dobil potrebne podpore večine. Tako nadzorni svet Mercatorja tudi po letošnji skupščini ostaja desetčlanski.

Predsednik uprave Mercator Žiga Debeljak za Vest po skupščini:

Po statutu ima lahko Mercatorjev nadzorni svet 12 članov, šest predstavnikov kapitala in šest predstavnikov zaposlenih, glede na to, da je predstavnikov kapitala pet, so se v družbi odločili, da bo prav toliko tudi predstavnikov zaposlenih v nadzornem organu družbe.

Skupščina, na kateri je bilo navzočega približno 75 odstotkov kapitala, je tudi podprla predlog uprave in nadzornikov o delitvi lanskega dobička v višini 122,12 milijona evrov, in sicer tako, da bo družba za dividende namenila štiri evre na delnico oz. 14,80 milijona evrov. Preostanek, 107,31 milijona evrov pa bo razporedila v druge rezerve iz dobička, je dejal Debeljak.

Skupščina malo drugače in intervju z novinarko Petro Sovdat iz dnevnika Finance:

Ker je bila skupščina delničarjev zaprta za javnost in so bili vsi akterji zelo “prestrašeni”, ko je naša kamera snemala malo naokrog, smo za mnenje o zadevi povprašali novinarko dnevnika Finance Petro Sovdat, ki je za Vest spregovorila brez dlake na jeziku.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. Franca pravi:

    svaka čast! Petra je res seksi na tem posnetku.

  2. JB pravi:

    Anja je bolj seksi

Komentiraj