Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Aktualni Janković

26. junij 2007 ob 16:35 | Denis Sarkić |

Ljubljanski župan Zoran Janković je na svoji redni tedenski novinarski konferenci odgovarjal novinarjem na zastavljena vprašanja o aktualnih zadevah.

Uporabnikom spletne strani Mestne občine Ljubljana (MOL) bo v kratkem na voljo spletni portal, kjer bodo na voljo informacije o zaporah javnih površin v mestu. V občini si želijo, da bi bile sanacije javnih površin čim krajše, vendar kvalitetne, zato so poostrili nadzor nad izvajanjem in kvaliteto del na javnih površinah ter uvedli ukrepe proti zamujanju terminskega plana, je na današnji novinarski konferenci povedal Stane Vidmar z oddelka za gospodarske javne službe in promet MOL.

Spletni portal je del baze, dostopne službam, ki upravljajo z javnimi površinami, in intervencijskim skupinam, namenjen pa bo predvsem meščankam in meščanom. Na voljo bodo informacije o aktualnih in načrtovanih zaporah (predvideno trajanje zapore, izvajalec, vrsta zapore), del baze pa bodo najverjetneje združili drugimi portali o stanju na cestah. Obvestila o zaporah bodo še naprej objavljali v medijih, vendar so prepričani, da bo spletni portal postal vsestransko uporaben za vse.

V MOL se zavedajo, da zapore javnih površin neposredno vplivajo na promet, zato si želijo, da bi bile čim krajše, vendar kvalitetne. Največjo težo po Vidmarjevih besedah dajejo strokovnemu nadzoru ter nadzoru nad izvajanjem terminskega plana, ki je sicer odgovornost investitorja.

“Ugotavljamo, da izvajalci v primeru zakasnitve pravzaprav ne trpijo nobenih posledic zaradi podaljšane zapore, po drugi strani pa smo MOL kot lastnik ceste prisiljeni izdati dovoljenje za podaljšanje zapore, kajti le na tak način se dela na cesti lahko dokončajo,” je dejal Vidmar. Zato v dovoljenjih MOL po novem na gradbiščih zahtevajo 12-urni delovnik šest dni v tednu. “Le na tak način lahko delo skrajšamo na tisti nujni čas, ki je potreben za nek poseg,” meni Vidmar. Zoper kršitelje bodo uvedli tudi ukrepe, kot so pogodbene kazni ali prijava inšpektoratu.

Povzetek o kavarni Tromostovje, stadionu in črnuških vrtičkarjih:

MOL bo prihodnji teden obiskal predsednik republike Janez Drnovšek, po besedah župana Zorana Jankovića pa ga bodo seznanili s spremembami v občini ter problematiko, povezano predvsem z manjšimi prilivi občini. Ob tem je Janković ponovno poudaril, da je sprememba zakona o financiranju občin za Ljubljano “prehuda kazen”. Ker se vlada še ni odzvala, bodo po Jankovićevih besedah počakali na odločitev ustavnega sodišča.

Janković se je odzval na izjave ministra za zdravje Andreja Bručana, da je MOL nove prostore Onkološkega inštituta Ljubljana ocenila kot primerne za uporabo. Označil jih je za “eno velikih neumnosti” in zavajanje javnosti. Tehnični prevzem prostorov je namreč pristojnost Upravne enote Ljubljana, kar sta minister za javno upravo Gregor Virant in Janković razložila tudi Bručanu.

Celotna vprašanja županu:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 10 x komentirano
  1. Kanjec pravi:

    No, glede tele kavarne so bila pa res neumna vprasanja. tistim, ki ni všeč, naj ne grejo in to je to. itak tja hodjo samo zlatarji.

  2. prgrmr pravi:

    Prikaz cestnih zapor so očitno res dali na voljo zelo “v kratkem”: http://zapore.gis.ljubljana.si/web/profile.aspx?id=MOL_Zapore@Ljubljana

  3. Rado pravi:

    Denis Sarkić,

    lepo delaš, svetoval bi pa vendarle več predpriprave na tematiko pred intervjujem. Kot dober novinar bi najbrž moral odgovore poznati, ali predvidetu, vsaj v grobih obrisih.

    LP

  4. Mirko pravi:

    Ocitno med novinarjem Sarkicem in zupanom obstaja neka antipatija oz. antikemija. V takem primeru se na teren poslje drugega novinarja. Novinarju pa tudi priporocam, da malo bolj artikulira svoja vprasanja.

    Kar se tice vrtickarjev, je skrajni cas da se neha dvojna morala v tej drzavi. Dokler ni njihovo, so vsi za rusenje. Sploh pa je v tej drzavi folklora, da ljudje, ki bi morali biti vzor drugim, krsijo zakone in svoje znanje o njih celo koristijo sebi vprid. Nezaslisano.
    Se o denarju mesta. 100 000 dnevnih migracij. Vsi delajo v Ljubljani, davke pa placujejo v svojih obcinah in tako polnijo njihov proracun. Vsem zupanom teh obcin je v interesu, da ni novih stanovanj v Ljubljani. Iz preteklosti so znani primeri, ko so mlade druzine dobile stanovanje v Ljubljani, potlej pa zivele doma. Ljubljansko stanovanje pa dajale v najem studentom, sebi pa izboljsevale financo-kapitalski polozaj. Z novim zakonom je Zagar odvzel se dodaten denar Mestni obcini. S takim proracunom mesta se res lahko vzdrzuje le zateceno stanje. O revansizmu vlade do mesta in zupana (ker pac ni njihove barve oz. oni tako mislijo) pa ne bi zgubljal besed.
    Skratka vse kar mescani dobimo od silnih delovnih mest v Ljubljani je onesnazen zrak in odlicne pogoje za slabo zdravje. Poglejte si avstrijska in ceska mesta. Slednja imajo kljub nizjemu standardu vec denarja kot Ljubljana.

    P.S. Za primestna parkirisca in netramvanje pa ni vec izgovorov. Tudi tista o gostoti oz. negostoti prebivalstva je mocno bosa. Vsi vemo, da je vazna le kvaliteta in dostoponost javnega prevoza ter cena . Mimogrede, kje so nocni avtobusi??

  5. Feminist Plut pravi:

    V tej kavarni stane vrček piva 3.30 € - pribljižno 800 SIT. Ve kdo za dražje pivo v Ljubljani?

  6. martello pravi:

    tale “kavarna” je pralnica srbskega denarja-če še niste opazil, tam delajo samo Srbi in očitno je, da jo je ponudnik dobil samo zaradi vezi z županom.

  7. Kanjec pravi:

    Sej tud prejsnji najemnik ni bil “nejuznak”, kaj ima to veze s cim!?

  8. Rok pravi:

    Joj, Sarkič, vse lepo in prav… Trudiš se in novice so ponavadi zelo fajn. Ampak preveč kompliciraš pri vprašanjih, si nepripravljen in dolgoveziš. Težko je pričakati konec vprašanja, čeprav stojijo na pravih osnovah. Tudi tvoja zborna slovenščina ni ravno vzor.

    Lep pozdrav!

  9. Rock pravi:

    Denis se mi zdi res dober novinar,..eden boljših v Sloveniji.

    Samo se mi zdi, da mu ego mal nagaja,..pač.

    Nekako pri svojih vprašanjih ne deluje dovolj spoštljivo do vprašanega človeka,…če ne drugega zaradi starosti, saj velikokrat sprašuje ljudi, ki bi lahko bili njegovi starši (mislim, da Denis ni starejši kot 30) ali celo kaj več, da ne govorim o njihovih funkcijah in položajih in tudi zaslugah, ki jih imajo nekateri.

    Tudi recimo z Zoranom Jankovićem se pogovarja, kot z nekakšnim paglavim tekmecem iz sosednje ulice, s katerim se hoče nadigravati….malo ponižujoče deluje.

    Denis,…ker se s tabo ukvarjamo,..pomeni da si verjetno dober ali pa imaš vsaj dober potencial,…lahko se pa seveda izboljšaš in dosežeš še večjo čast, spoštovanje in pohvale nas bralcev oz. ljudstva. ;-).

  10. Rock pravi:

    Janković kot dober komunikator ta napuh oz. nesoštljivost Denisa verjetno tudi čuti in se pričenja župan obnašati malenkost ignorantsko oz. odklonilno do novinarja,..tudi jaz bi se.

Komentiraj