Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Postal bom profesor

22. junij 2007 ob 18:11 | Denis Sarkić |

Direktor Urada za makroekonomske analize in razvoj (UMAR) Janez Šušteršič z jesenjo zapušča mesto direktorja urada. Kot je pojasnil na današnji novinarski konferenci v Ljubljani, bo poklicno pot nadaljeval na Fakulteti za management v Kopru, kjer bo prevzel mesto profesorja. Šušteršič je UMAR vodil od leta 2001, razlogi za njegov odhod pa so povsem karierne narave, je pojasnil in za Vest zanikal, da bi odšel zaradi nesoglasij z vlado ali kakšnim konkretnim ministrom v njej. Kdo ga bo nasledil na mestu direktorja, Šušteršič ne ve, meni pa, da bi novega direktorja kazalo iskati znotraj urada.

Direktorja urada na predlog predsednika vlade imenuje vlada, ker pa gre za mesto javnega uslužbenca, bo postopek za imenovanje novega direktorja potekal preko uradniškega sveta. V kolikor omenjeni postopek ne bo končan v doglednem času, bo vlada imenovala vršilca dolžnosti.

Po Šušteršičevih besedah Slovenija v prihodnjih letih lahko doseže raven razvitosti starejših članic Evropske unije, pot do tega pa je po njegovem nadaljevanje strukturnih reform in skrb za stabilnost.

Janez Šušteršič: “Na UMAR nisem prišel zato, da bi tukaj ostal celo življenje.”

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. Fani pravi:

    Si pa zato odšel na faks, da boš tam ostal celo življenje!

  2. ciril pravi:

    čak denis ali samo ti sprašuješ na teh konferencah? hehe :) no dobra vprašanja. sem zadovoljen.

  3. Denis Sarkić pravi:

    @ Ciril
    Včasih se je res že zgodilo, da sem bil edini, ki je zastavil vprašanje, le da na tej ni bilo tako. Včasih jih postavim preveč in potem poslušam kritiko drugih novinarjev ali pa PR-ovcev, da na tiskovkah delam intervjuje…

    Žal je tako, vse za Vas in Vest!

  4. Diyarbet pravi:

    I really love to read such an excellent article. Helpful article. Hello Administ . Diyarbet , Diyarbet Giriş , Diyarbet Güncel Giriş , Diyarbet yeni Giriş , Website:

Komentiraj