Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Mnenje s pridržkom

21. junij 2007 ob 20:05 | Denis Sarkić |

Računsko sodišče je v reviziji o pravilnosti in smotrnosti poslovanja Kapitalske družbe (Kad) in Slovenske odškodninske družbe (Sod) pri prodaji Mercatorjevih delnic ugotovilo, da obstaja tveganje, da sklada nista iztržila najvišje kupnine in nista ravnala učinkovito. Nista namreč preverila interesa potencialnih investitorjev niti možnosti skupne prodaje. Če bi sklada za vsako delnico iztržila 1000 tolarjev več, bi bila kupnina višja za 1,14 milijarde tolarjev, je ocenilo računsko sodišče.

Kot je danes na novinarski konferenci ob predstavitvi revizije dejal predsednik računskega sodišča Igor Šoltes, sta se sklada glede na dokumentacijo za prodajo skoraj 29-odstotkov Mercatorja odločila v petih dneh. Po mnenju sodišča v tako kratkem času nista imela možnosti za podrobnejšo preučitev prodaje, je dejal Šoltes in dodal, da je sodišče skladoma zaradi nepravilnosti pri prodaji izdalo mnenje s pridržkom.

S pridobivanjem dokumentacije so imeli sicer po Šoltesovih besedah na sodišču precej težav, saj sta sklada mnoge podrobnosti pri poteku prodaje označila kot poslovno skrivnost, Sod denimo tudi časovnico prodaje.

Igor Šoltes - predstavitev revizije in mnenja s pridžkom:

Igor Šoltes: “Obstaja torej tveganje, da ni bila iztržena najvišja kupnina za delnico Mercatorja.”

Ker je bila predstavitev revizije Računskega sodišča v celoti bolj zanimiva, saj prikaže kako je sodišče le “brezzobi tiger”, vam jo na Vesti objavljamo v celoti. Že zdaj pa je znano, po reakcijah na poročilo revizije s strani KAD-a, SOD-a in ministrstva za gospodarstvo, da za nastalo škodo pri prodaji delnic Mercatorja nikoli ne bo nihče resnično odgovarjal, kaj šele, da bi “krivci” zaradi neučinkovite in zgrešene prodaje morali prispevati denar v proračunsko blagajno.

Posnetek celotne predstavitve revizijskega poročila Računskega sodišča z vprašanji novinarjev:

Denis Sarkić, montaža: Marko Bratuš

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 1 komentar
  1. tega ne kupim pravi:

    tega ne kupim.

Komentiraj