Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

SD vodi paraSovo

20. junij 2007 ob 20:43 | Anej Ivanuša |

Vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko je danes podal izjavo o posledicah izjav poslanca SD Antona Ropa. Izjave Ropa so po mnenju Tanka načrtovane in koordinirane laži, ki škodujejo ugledu države. Izjave naj bi kazale na obstoj skupine nedotakljivih v Sovi pod nadzorom Socialnih demokratov. V izjavi je Tanko predsedinka komisije za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb dr. Gantarja obtožil potvorbe dokumentov.

Jože Tanko: “… da je znotraj sove obstajala skupina, neka nedotakljiva skupina, ki očitno stala pod nadzorom Socialnih demokratov, kot naslednica nekdanje komunistične partije.”

Anej Ivanuša

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 41 x komentirano
  1. 007 pravi:

    Strah je lepa reč, še posebej, če imaš veliko masla na plešasti glavi! A ne Ribnčan?

  2. eBoy pravi:

    Tisti, ki nekoga/kogar koli diskreditira, tisti ima nekoga/svojo obveščevalno.; ker drugače tega enostavno ne bi počel. Al pa je mal bolan.

  3. pika pravi:

    eBoy,
    Ni bolj slepega od tistega, ki noce videt!

  4. Matej pravi:

    ja seveda, parasova, udbomafija, kučanov klan, kontinuiteta… pa kaj vse si bodo še izmislili? :roll:

  5. AntiVlada pravi:

    Dejstvo je, da je afera SOVA za ”voditelja” JJ in njegovo stranko SDS samo obrambna taktika. Ko je njegovo delo in poteze, ki jih vlekla in jih še vedno vleče trenutna oblast, kritiziral na svoji internetni strani predsednik Drnovšek, ga je Janša napadel z že prej omenjeno afero, natančneje z letalsko karto tako opevanega zdravilca.
    Ko je v javnost prišlo pismo ASK o delovanju in potezah vlade in o neuravnoteženosti medijev, je JJ v odgovoru ASK napisal in se spraševal zakaj to nenavadno ravnanje ASK ravno v času preiskovanja nezakonistosti SOVE in črnih fondov, ter ostalih preiskav povezanih z obveščevalno službo. Torej ponovna obramba generala s SOVO.
    Enako je pa tudi pri povezovanju stranke SD z obveščevalno službo. SD se od vsega začetka ni opredelovala glede afere. Vse javnomnenske ankete pa so ji kazale vse večjo naklonjenost volilcev. In to je bil pritisk na SDS in komentarji Jožeta Tanka so že ustaljena obrambna taktika vladajoče garniture.
    V nogometni pravljici je Katanec igral 4-4-2, v Janševi ”pravljici” pa selektor Janša igra obrambno taktiko SOVA.

  6. niko pravi:

    Janša in njegovi podaniki imajo hudo preganjavico, od kar so ratingi padli.

  7. golaž pravi:

    Gospod Tanko, kako pa veste, da Rop laže ? A vam je gospod Janaša tako naročil. Kako pa veste kdo je bil na SOVI in kaj se v njej dogajalo in kakšni dokumenti so v arhivih. A ste se tudi vi pasli po Sovi ? In ko Pahorja etiketirate s komunistom - Ja pa madona - veliki šef vlade je bil zvest član iste komunistične drušćine. Enkrat komunajzar -vedno komunajzar. Gospod Tanko - ste bili tudi vi član Zveze komunistov Slovenije ? Terminologija, ki jo furata s šefom JJ je precej iz tistih svinčenih časov. Pa za sproščenost kaj naredite - za začetek dve skleci…

  8. Nejc pravi:

    Se ne dolgo tega, ni bil sploh pomemben ugled drzave (ce recimo razmontiras vladno obvescevalno varnostno agencijo), oziroma “vse kar gre, da najdemo pravico”. Sedaj je slab ugled drzave glavni argument SDSa proti Ropovim izjavam.
    Rop pravi da je dobil porocilo od SOVE, v SOVI, ki je v rokah vlade (pravijo) da ga nimajo (kar so ugovotili v par urah), torej Rop laže. Taksno sklepanje se otrok ne preprica.
    Pa se to, sele vceraj je prisla sploh ideja o tej “parasovi”, danes ze vedo vse o njej… NE KUPIM !!!!!!

  9. 100% Irony Free » Objave » »Ta vlada deluje uspešno« pravi:

    […] Je pa tudi zanimivo, da se je afera SOVA pojavila kot tornado nekaj dni po ASK. Vzela ji je veter. Zanimivo. mogoče pa je bila SOVA distrakcija za AKS le da je ušla iz vajeti. JJ in Sanader sta bila presenetljivo hladna na vse skupaj. […]

  10. Nejc pravi:

    Sem zdej vidu se Golazev komentar… Pa ja no, naj novinar naslednjic ko kdo omeni komuniste, vprasa politika, ce je kdaj (bognedej) tudi gospod sam bil clan partije? Bi blo zanimivo videt, kaksen medmet bo izustil v odgovor..

  11. 100% Irony Free » Objave » Ping pong pravi:

    […] (* citirano iz: Vest)   […]

  12. Koki pravi:

    J.J. naj sebe da pod preiskavo in avionsko karto svoje Uršike zale, ki jo je v svoj politični golaž zvlekel. Samo zato, da ne bi kdo pogruntal, da niti na istem naslovu ne živita in da ona niti ni izvenzakonska partnerica in NIMA PRAVICE potovati na državne stroške je bilo potrebno razsuti gobec celi državi, jo z razkritjem tistega, kar sicer vse države delajo v imenu lastne obrambe (prisluškujejo sosedom). Ali J.J. misli, da je Rop nor, vse kaj drugega že mogoče, ne pa nor. Gotovo se mu kje v kakšni torbi valja kak izpis majla, v katerem lepo piše zakaj in komu so prisluškovali in kaj se je dotični (kdo le?) z onim drugim pogovarjal. Pri mednarodni politiki je pa tako, kakor v Cesarjevih novih oblačilih: vsi vedo, da se prisluškuje, le nihče o tem ne govori na glas - vsi vedo, da je cesar gol in samo pastirček Janezek to na glas pove. Še tanku Ruplu je nerodno, čeprav je šlampast kot sam vrag in ne ve, kje bi Amerianom noter zlezel, take neumnosti pa tudi on ne bi naredil. In ker se je slovenska država začela sesuvati kot hišica iz kart, se je J.J. začel skrivati v (Urškino) krilo in si niti k Putinu ne upa, da mu ta ne bi ušes navil. Oba pa prav dobro vesta, kako se obveščevalni kruh bridko reže.

  13. pepe pravi:

    He he he, a zdaj so jih pa začeli motiti celo Specialni demokrati…….Jaoooo, ljudi moji, pa kam gre naša politika. Jaoooooo……………………….

    Se podpišem pod tole:

    “Gospod Tanko, kako pa veste, da Rop laže ? A vam je gospod Janaša tako naročil. Kako pa veste kdo je bil na SOVI in kaj se v njej dogajalo in kakšni dokumenti so v arhivih. A ste se tudi vi pasli po Sovi ? In ko Pahorja etiketirate s komunistom - Ja pa madona - veliki šef vlade je bil zvest član iste komunistične drušćine. Enkrat komunajzar -vedno komunajzar. Gospod Tanko - ste bili tudi vi član Zveze komunistov Slovenije ? Terminologija, ki jo furata s šefom JJ je precej iz tistih svinčenih časov. Pa za sproščenost kaj naredite - za začetek dve skleci…”

    copy-paste iz enega bloga:
    Tak način obračunavanja lahko sicer zadovolji le še njegove največje in najbolj fanatične volilce, ki še vedno živijo v “rdeči ” paranoji in časih povojnih pobojev ter vidijo komuniste celo v hišnih muhah. Nekatere od nas, ki smo siti že desetletje trajajočih rdeče-črnih igric pa skrbi, kakšen človek sploh vodi to državo in kam se zgublja energija slovenske javnosti.

  14. tega ne kupim pravi:

    Tega ne kupim, tovariš Tanko.

  15. crni pravi:

    Druže Tanko, ostav!

  16. 007 pravi:

    Se mi zdi, da Tankec iz Ribnce ni bil komunajzar. Tam je itak vse belo. Tako mora govoriti zaradi svojega šefa, ki je bil izvoljen v parlament ravno v ribniški volilni enoti, če me spomin ne vara (ali pa nekaj takega) pod Kaščakovim hribom ga je premagala njegova tekmica Metka Mencin iz LDS. Porazi se ne pozabljajo, maščevanje sledi slej ko prej. Afere so itak JJ spravile na površje. Kje bo Tankec končal naslednje leto se sprašujem in kje je meja SDS-ovih idiotizmov. Najprej naj naredijo lustracijo v svoji stranki in naj začnejo kar z JJ.

  17. crni pravi:

    Kako budalo tale Tanko. To enostavno ne moreš verjet. Taki kripli vodijo Slovenijo.

  18. arh pravi:

    To je pa že tragikomedija. Po eni strani Tanka trdi, da prisluškovanja ni bilo in se Janša ni dogovarjal s Sanaderjem, po drugi pa da obstaja para Sova, ki nezakonito prisluškuje državljanom pod nadzorom SD. Hm, kaj bo sedaj? A obstaja in so prisluškovali ali ne obstaja torej glede na pomankanje dokazov ni para Sove. Mislim kakšni demagogi in ovčke.

  19. Simonitius pravi:

    re:pepe

    Če nism blesav, pol sm prepričan, da osbstaja v video arhivih en prenos iz takratne skupčine, ko Pahor javno izjavi:”….mi mladi komunisti…” Le odkod pridejo pol do ugotovitve, de je Pahor komunajzar.

    Kr se tiče tega, da je SD naslednica KPS. Leta 91, ko se je osamosvajalo in so takratni politiki zbirali državne simbole, je takratna SD (ker zamenjajo ime pogosteje kot kača kožo se ne spomnem kok ji je blo takrat ime) v kateri je bil naš vrli Potrč in nasploh neodvisni Mitja Ribičič, naš ustavni sodnik in takratni vodja stranke (…??…kok je to mogoče??…) sta oba zagovarjala, da se ohrani simbol revolucije (aka rdeča zvezda). Le od kod pol do ugotovitve, da je SD naslednica KPS?

    Kr se tiče, da so bili Janša, Tanko …. komunajzarji.
    Ja se Pučnik je tut bil, pa ga nobedn ne more s tem diskreditirat. Obstaja (vsaj ko jest vidm) dve sorti komunistov: gorečneži in zmanipuliranci. Za slednje velja, da se javno sramujejo svojega članstva v KP in nekateri so bili tudi žrtve rdečega totalitarizma. Mislm de je mal podlo, da jih kdo označi za podpornike KP.

    Glede pucanja arhivov. Če je kak dokument pravilno vložen v arhiv SOVE, pol lahka pride Janša z plamenometalcem in se razživi nad arhivom, pa bo zmerom ostajala kaka sled za dokumentom. Če pa dokument ni bil vložen, pa je to kršitev zakona. Zakon o SOVI izrecno narekuje, da se takšne informacije, ki jih je “slišal” Rop ne smejo prenašati ustno, ampak izključno po uradni plati.

    Nevem al sm jest nor al kdo drug? Če aktualna oblast (katerakoli) nima nadzora nad obveščevalno službo, kdo jo pa pol lahka ma? Civilna družba, parlament?

    PS: Uporabu sm same preverljive informacije.

  20. arh pravi:

    Preverljive informacije?
    To je preverljivo: Obstaja (vsaj ko jest vidm) dve sorti komunistov: gorečneži in zmanipuliranci. Ni to malo subjektivno. Prav, torej obstaja samo dve sorti konzervativnih klerikalcev gorečneži in zmanipuliranci. Človek pa začni živet v sedanjosti. Komunizem je pod rušo že kar nekaj let.
    To je preverljivo: pa bo zmerom ostajala kaka sled za dokumentom. Kako boš preveril sled za nečem, če sploh ne veš če obstaja? Je kršitev zakona? Kakšnega in kdo za to odgovarja?

    Ja tvoja ablast hoče imet nadzor nad vem in tebi se to zdi pametno. Vgradi si čip in ga ponudi tvojemu šefu v upravljanje.

  21. Simonitius pravi:

    re arh: Se opravičujem, če sm ti dvignu tlak. Glede komunistu sm sam odgovarju komentarjem in ne se nad mano razpičkavat. Preber kej pred mano pa se na one razpizdi, ka vlačjo zgodovino iz formalina.

    Glede dokumentov obstaja zakon o SOVI!!!!! Obravnava vse to kr sm reku in tut to, kar je Rop reku označuje za kršitev zakona. (če mi ne verjameš si poglej oddajo Odmevi 19.06.2007) De bi vse podatke mogu posredovat naprej niti ne govorimo!! Če pa dokument ne obstaja, pa je to dokaz o paraSOVI. Drnovšek, ki bi mogu, niti slišu ni za ta “prisluh”.

    Glede na to kok deliš desnico kažeš, de nisi nič kej bol “zmanipuliran klerikalc”, ko pa jest.

    P.S.: Ko bo Janša prisluškoval brez kakšnih papirjev bom takoj za to da se ga “skine”.
    P.S.S: A si opazu zanimiv pojav, ko Janšo označjo za komunista, se vsi strinjajo, de je brez hrbtenice, ko pa zrcalo orneš na nekdanjo KP vodstvo pa naenkrat vlačiš zgodovino iz formalina. De pa Rop izda svoje volilce, je pa za vse normaln!!??

  22. holzbrenner pravi:

    Simonitius: Ne vem, ce je Rop izdal svoje volilce. Jaz sem ga na zadnjih volil in mi je zelo pasalo, da je sel v bolj normalno stranko (celo Sirco in Lahovnika bi raje videl v SD).

  23. Simonitius pravi:

    Mogoče je lepo…ni pa higienično. :D

  24. Kaktus pravi:

    SDS - fašistična stranka ki seje strah po Sloveniji. V ZDA so teroristi v Sloveniji pa komunistična udbomafija, ki prisluškuje celotni populaciji z belim kombijem!!!!! Nepozabite da so se veljaki SDS učili od prijateljev čez lužo, Republikancev!

    Upam da Slovenci nismo tako najivni da bi nasedli tej propagandi!! Če si samo pogledate zadnje izjave vladajoče stranke oz. njenih vojščakov vam je jasno da si ne predstavljajo kaj pomeni demokracija in argumentiran pogovor.

  25. Kaktus pravi:

    Mislim sej niso resni zdaj napadajo SD!!! Ta Tanko je res blesav!!! Ribnica :)

    Vse so laži!!!!!!! (ker posnetkov ni)
    Prisluškovali niso !!!!!! (SOVA nima podatkov)
    Prisluškovali so!!! (paraSOVA)
    Vse so laži!!!! (paraSOVA ni priluškoval ampak si je podatke sama izmislila, ne para sova je prisluškovala
    ampak si je podatke izmislila in jih ni dokumentirala (ta parasova je pod okriljem SD in komunistične kontinuitetein je v času prisluškovanja seveda pomagala ROPu (takratni LDS)-ta bo prava)

    Kaj sta se pogovarjala Janša in Sanader pa nobenega ne zanima!!!

  26. Simonitius pravi:

    re Kaktus: Rad mam besedne igre. Moj mali privatni fetiš…no, ko smo pr fetiših, sm se odloču, da citiram Antona Ropa (pogovor z RTV SLO v nedeljo 17.06.2007)

    ” Onadva sta se torej pogovarjala, kdaj bo kakšen incident v Pir. zalivu. In Janši niso sledil, ker bi drugače mel tut druge prisluhe. Ampak so ujel, ko je Sanader klicu.”

    Če razstavimo to izjavo, lahka vidmo, da niso nadziral Janšo, ampak eno tretjo osebo. Ampak ta oseba je bila kontaktirana s strani Sanaderja. Moja slutnja je, da je Sanader klicu na dostavo hrane, ampak po naklučju je bil takrat Janša zaposlen kot operater v neki X piceriji, ker kot vemo je volilna kampanija dragi hobi in naš prime je potreboval denarce. V resnici se nista pogovarjala o incidentih v Pir. zalivu, ampak je Sanader naroču pico z imenom Piranski zaliv in se pritožu, de mu zadnič niso dal dost rib na sir……..

    p.s.: Ko si je en policaj v Postojni zapisu v beležko, kdaj grejo Strojani v Mercator po čike, so se vsi dvignal….o represija….o totalitarizem….o človekove pravice…. zdej pa nič! Nekater bi res svojo mamo prodal, sam de bi Janša šov nazaj v opozicijo!!

    p.s.s:Komu pa so sledil, da so lahka ujel Sanaderja kot klicočega in ne poklicanega???

  27. arh pravi:

    Okej.
    Janši so bile kršene človekove pravice ker se ga dobili kako se je s tujim državnikom pogovarjal o tem kdaj in kako se bodo dogajali mednarodni incidenti.

    Že vidim odgovor: Ni res! Ni dokazov.

    Hmm, kakšne človekove pravice so mu bile potem kršene če mu niso prisluškovali?

    Aha, pravilno bi bilo: Prisluškovali so mu, za to seveda ni dokazov. Pogovarjala sta se o pici. Kaj pa bi z dokazi če že vemo, da so bile kršene človekove pravice. Za “naše” prav, ne rabimo dokazov.

  28. Kaktus pravi:

    Ja seveda, in Rop se je izpostavil zaradi pogovora o pici, katerega ni dokumentiral!!

    Če je to res potem je Rop res lolek!

  29. pika pravi:

    kaktus,
    bi moral ponovit malo zgodovine, veš?
    Takih bedarij, kot jih pišes ti, si je zares težko izmislit.

    “SDS - fašistična stranka ki seje strah po Sloveniji. Nepozabite da so se veljaki SDS učili od prijateljev čez lužo, Republikancev!”.

    1.SDS prihaja iz socialdemokratske stranke, notri je veliko bivših komunistov - torej republikanci (amerikanski “desnicarji”) so eno SDS je nekaj drugačnega.
    2.Obče znano (vsaj po celem svetu, ne vem pa če v tvoji vasi) - ZDA je bila proti centralnim silam (nac. in fas) in ni delovala s Hilterjem ali Muss. (z razliko od tvojega “idola” Stalina).

    Inej se lepo, in se raje uči…

  30. pika pravi:

    Simonitius,
    gooooo, kar naprej tako.
    Končno na forumu nekdo, ki se razume:
    “Kr se tiče tega, da je SD naslednica KPS. Leta 91, ko se je osamosvajalo in so takratni politiki zbirali državne simbole, je takratna SD (ker zamenjajo ime pogosteje kot kača kožo se ne spomnem kok ji je blo takrat ime) v kateri je bil naš vrli Potrč in nasploh neodvisni Mitja Ribičič, naš ustavni sodnik in takratni vodja stranke (…??…kok je to mogoče??…) sta oba zagovarjala, da se ohrani simbol revolucije (aka rdeča zvezda). Le od kod pol do ugotovitve, da je SD naslednica KPS?”

  31. Matej pravi:

    Pikica pikica… ti ne veš, da je bila ameriška Republikanska stranka na začetku tudi nekakšna socialdemokratska stranka. Lincolnova stranka (kot se Republikansko “ljubkovalno” imenuje) je ob ustanovitvi l.1854 stranka, ki je združevala srednje in nižje sloje in si je prva (!!!) prizadevala za odpravo suženjstva. Nasprotno pa je bila Demokratska stranka stranka velekapitalistov in je bila glede vprašanja do suženjstva razcepljena.

    Vendar se časi spreminjajo, čeprav imena strank ostajajo. Situacija v ZDA je zdaj popolnoma drugačna in tudi pri nas je brez pomena govoriti, da je SDS socialdemokratska stranka, čeprav je nastala iz nje. In SDS je tudi uradno članica evropskih ljudskih strank ter prijateljica ameriške Republikanske stranke - saj to tudi sami priznavajo (in seveda s tem tudi ni nič narobe)!

    Kar se pa tiče SD - to stranko počasi prevzema nova generacija, ki nima nobenih vez z bivšo ZKS. Prav je da rečemo bobu bob in priznamo, da so bivši komunisti v vseh strankah, kar tudi ni nič narobe, vsaj dokler so razčistili s svojo preteklostjo in se zavezali demokraciji.

    Zatorej, nehajmo že enkrat z vsem tem obtoževanjem vsepovprek ter obujanjem zgodovine, ki je že davno za nami in le razdvaja narod. Čas je za novo stopnjo politične kulture, ki ji ne bo namen žaljenje in diskreditiranje političnih nasprotnikov, ampak ji bo cilj konstruktivno delovanje politike za skupno dobro vseh državljanov.

  32. Simonitius pravi:

    re arh: Po tej logiki lahka kršiš človekove pravice, sam zapisan ne smeš met nikjer. Ker takoj, ko se pojavi kak dokaz si pečen. Super!!!

    Glede tega, al sta se menla o pici al incidentih, pa je stvar keremu verjameš. Ne moreš trdit, da se Rop ne laže (tajni obisk Foruma 21, kot takratni premier; naše vojake je že napol spravu v Irak pod okriljem Dancev, npr.), sej se je že kr enih parkrat dokazu iz kakšnega testa je. Mogoče ma prav, ampak zaka bi neki zinu, če nimaš dokazov?? In potem vprašanje za milijon €, zaka ni to že unovču prej. Naj ne govori, de ga je skrbel za demokratičnost in ugled in podobne bedarije. Če bi blo to res, pol bi še zdej držu svoj “notranji mir”.

    Po drugi strani pa ne moreš pripisat Janši takiga idiotizma, de bi se menu po telefonu 1:1 z Sanadarjem o incidentih. Se mogoče Janša ni lep, butast pa tut ni. To se mu mora priznat.

    Predstavlite si, da bi zdele en politik ven spravu, da so z prisluhi (nelegalnimi seveda) ugotovil, da je Pahor v resnici ženska.

    Komu bi verjel??

  33. D-Nice pravi:

    Bravo Matej, končno en, k ma res neki predznanja iz zgodovine & politike!

    Vsem drugim @poldetom, čas zgodovine in politike se ni začel pred/med WWII al pa leta 1989 z Janšo al pa 1991 z SDSS. Za nekatere se bo ura politike res ustawla, ko Janša pogori na volitvah 2008…
    Če ga ne bodo Tanko&co prej tolk sfukal, da bo doživu še kakšno intrepelacijo. K tole s to Sovo so si sds-ovce napisal osmrtnco že u štartu.

  34. pika pravi:

    Matej, torej tudi ti ugovarjaš kaktus. SDS torej ni fasistična stranka (SDS skuša postati kot neka ljudstka stranka, čeprav se komaj “vadijo” in so rabili kar nekaj časa, da so se upali vključit v zmerne EU stranke - koliko slov. levičarske “demagogoje” je v tem, da pljuva po vseh strankah, ki niso socialistične (ali post- komunistične) in torej ideološko “fašistične”, - torej vsakič, ko berem o slov. strankah, da so fašist , bom vedno odgovarjal, da je SD totalitarna in komunistična s (kot povsod) prikrito podporo intelektualcev.
    Kar pa tiče (interpretacije) ameriške zgodovine se ti zahvaljujem (čeprav na wikipedibi našel isto).

  35. Kaktus pravi:

    Pikica mislim da moraš pogledati trenutno stanje demokratičnosti SDS stranke! Nevem, nočem biti demagog vendar če ljudke hodijo v parlament navijat za svojega viteza v katerega verjamejo 120 % negleda kaj reče, oziroma ploskajo ko noče odgovarjat na vprašanje mislim da ne gre za demokratični duh ampak za podrejanje in slepo nekritčno sledenje vodji!

    Moje mneje je pač da bi mogli bit politiki bolj dostopni javnosti in da bi konkretno odgovarjali na vprašanja ki se tičejo prebivalstva preepe Slovenije. To pa da predsednik vlade odgovori na vprašanje da se 300 pisateljev ne strinja z naćinom vldanja z gospodarsko rastjo ki je visoka in lepa, vendar plače še vedno ostajajo iste in bo treba še veliko narest da nebomo povečali primankljaja, kljub visoki rasti!!!!!!!

    Nevem mogoče res gledam pristransko na trenutno dogajanje. Sam če sem res pristranski sem zaradi ignorance in obnašanja vlade ki ne odgovori niti na eno konkreto vprašanje, ampak odgovarja z populističnimi odgovori o viskoki gospodarski rasti, ki nima veze z zastavljenim vprašanjem!!

    To je le moje skromno mnenje!

  36. Kaktus pravi:

    Aja Pika vprašaj se kam so šli vsi Nemšk intelektualci po 2. svetovni vojni!! Raziskovalci in znanstveniki, ki so delovali pod Hitlerjem!!! Nevem kakor se jaz spomnim zgodovino jih je amerika z veseljem sprejela v svoje zanstveno raziskovalne institucije kot je naprimer NASA! Ok sej to ni tako pomembno, sam to da
    SDS simpatizira z ameriškimi republikanci se mi pa zdi neokusno!!

  37. robert pravi:

    Kaže, da so se SDS-ovi strategi odločili za prelom pakta o nenapadanju predvsem zaradi prihajajočih volitev, očitno se jim zdi, da jih povezava z SD-jem slabi v očeh trdega belega volilnega telesa. To pa, da njihova trobila govorijo same traparije nam je tako ali tako že jasno. Jaz osebno sem razočaran, ker sem pričakoval da bodo po dolgih letih liberalnih lumparij janševci naredili malo reda, tako kot so obljubljali na volitvah, žal se ni zgodilo nič (tresla se je gora, rodila se je miš), samo še na slabše nam gre. Zgovarjanje na nekakšen neulovljiv gospodarski razcvet je otročje, saj so pred nami hudi problemi, ostali pa smo brez ljudi, ki bi jih bili sposobni rešiti.

  38. Matej pravi:

    @Pika: Seveda se najde veliko na wikipediji ;) Jaz sem sicer o zgodovini republikanske stranke izvedel v šoli in samim brskanjem po knjigah, ker resnično nisem mogel verjeti, da je bila republikanska stranka včasih bolj leva od demokratske :D

    Kar se pa tiče tvoje izjave, da boš na vsako označevanje SDSa kot fašistične stranke odgovorila s tem, “da je SD totalitarna in komunistična” pa mislim da sicer imaš pravico do svojega mnenja, ne boš pa s takimi odgovori nič boljša od tistih katerim odgovarjaš ;) .

    Kot sem napisal, malo več politične kulture (pri vseh) prosim. Ne imeti političnih sovražnikov, le politične nasprotnike. Ne uporabljati žaljivk in negativne kampanje proti drugače mislečim in tudi ne odgovarjajte na žaljivke in diskreditacije z žaljivkami in diskreditacijami. Treba se je naučit sprejemat drugačna mnenja in pokazati nestrinjanje le z argumenti (na argumente), ne pa z izjavami v stilu: “Ti nimaš prou ker si pred X leti neki (domnevno) slabga naredu…. ti nimaš prou ker si komunist/fašist…” ipd.

    BTW Pika, a si ti moški ali ženska? Odgovarjal sm ti kot ženski, ampak nisem čisto siguren… :P

  39. Simonitius pravi:

    re Kaktus: Kam pa je šla druga polovica zananstvenikov? V SZ!! :D

    Se strinjam z Matejem. Ni rečeno, da je vsak z rdečo izkaznco že zločinec in pobijalec domobrancev. To bo počas treba presečt. Najbol me pri vsem tem moti, da se z veseljem drapa po politični preteklosti SDS-a. Češ očitki o članstvu KP. Ko pa obrneš sliko na levi blok in čist lepo odgovoriš z DEJSTVI, pa vsi ponorijo. Označjo te za belogardista, republikanca, razdvojevalca naroda, janšista (dobra beseda :D)…itd.

    Mislim de bo treba pridit do ohladitve tut na drugi strani. Se veste ka pravjo: Za prepir sta potrebna DVA.

    Mislim da se glasi zaprisega vlade neki v tem smislu, da si prizadevajo za blaginjo državljanov in spoštovanje zakonov. Tista vlada, ki tega ne izpolnjuje jo prej al slej spodnese na volitvah, pa neglede

    “če ljudke hodijo v parlament navijat za svojega viteza v katerega verjamejo 120 % negleda kaj reče, oziroma ploskajo ko noče odgovarjat na vprašanje mislim da ne gre za demokratični duh ampak za podrejanje in slepo nekritčno sledenje vodji!” (Kaktus)

    Dokler tega ne delajo pod prisilo, še nismo na robu prepada.

  40. Kaktus pravi:

    re Simonitius:

    “Dokler tega ne delajo pod prisilo, še nismo na robu prepada.”

    Žal se nemorem strinjati s tem stavkom! Nekritično sledenje vodji vodi v propad! Vera v enega človeka, ki nas bo popeljal na vrh Evrope je smešna, in lahko tudi nevarna, kar se je v zgodovini že dogajalo. Da pa Slovenci potrebujemo nekoga ki nam Vlada (ve kaj je dobro za nas, sprostite se!), to je pa druga žalostna zgodba!

  41. Puravive pravi:

    Puravive introduced an innovative approach to weight loss and management that set it apart from other supplements.

Komentiraj