Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Z orglicami na volitve

19. junij 2007 ob 19:12 | Denis Sarkić |

Za mesto predsednika republike se bo na jesenskih volitvah potegoval tudi 45-letni podjetnik iz Radovljice Jože Andrejaš, sicer lastnik družinskega podjetja Lectar (gostišče in muzej). Na današnji novinarski konferenci je poudaril, da bo volilni program, ki ga bo predstavil septembra, temeljil na štirih točkah, in sicer človekovih pravicah, socialni državi, tehnološkem razvoju in skrbi za okolje, so sporočili iz njegovega volilnega štaba. Politične podpore strank na volitvah ne bo iskal, saj bo nastopil kot neodvisni kandidat.

Andrejaš je na svoji prvi predstavitvi novinarjem zaigral tudi na orglice, glasbilo, s katerim se bo verjetno na letošnjih predsedniških volitvah večkrat lovilo glasove volilcev in volivk. Za dober uspeh pa bo potrebno le igrati prave viže.

Andrejaš pred resnimi vprašanji:

Predstavitev Andrejaša novinarjem in resna vprašanja:

Izvedba komada Vlak na orglicah:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 8 x komentirano
  1. Kaktus pravi:

    Orglce pa dobro špila ni kej!

    Sam se bo pa res moral malo bol konkretizirat, razen če računa na svojo prepoznavnost! :)

  2. partizan pravi:

    Ja manjka mu konkretnih ali pa vsaj bolj profesionalnih odgovorov……..

  3. omg pravi:

    Joj… samo joj. Treba je ostarijo pohvalit, treba je pohvalit zavednost in 4 otroke, ampak vse ostalo je pa…

    Vsake stiri leta pa res navalijo tile “being president for the sake of being president” retardi… V tujini so t.i. maverick kandidati na v igri zavoljo promoviranja tocno dolocene agende, pri nas so pa vsi “sredinski, pa imejmo se radi”.

  4. niko pravi:

    hahahah, zdaj Lojze lahko pospravi svoje orglice, ker nima za burek :)

  5. hm pravi:

    Od Vesti pričakujem še “Roj čebel”, da se bom lahko odločil na volitvah…

  6. Janez pravi:

    Na soočenjih predsedniških kandidatov se nam obeta en orgl´ce battle.

    Me pa zanima če bodo slovenci nasedli še enemu sredinskemu kandidatu, ki noče nikogar užalit.
    Kako se bo torej odločil narod hlapcev?

  7. Urkeman pravi:

    Z orglicami ali brez, še vseeno lahko rečem, da Peterle poleg izkušenj v politiki nima nobene druge prednosti, ne kot človek in ne kot oseba, ki naj bi zastopala Slovenijo. Ali res potrebujemo še enega predsednika, ki bo bolj kot na njegovo delo, skoncentriran na dobrodelne akcije, ki naj bi kao spremenile svet. Treba se je zavedati, da je Slovenija majhna in da se je treba sprijaznit z etiketo hlapca. In kot taki, ne moremo imeti predsednika, ki bi premikal gore, saj je navsezadnje njegovo delo omejeno samo na protokol in tako mora tudi biti. In prav zato mislim in vem, da nisem edini, ki mislim, da bi z Jožetovim optimizmom in majhno naivnostjo (ker pač še ni “pokvarjen” od politike) bili mogoče malo bolj priljubljeni v Evropi, saj če tako pogledam….kaj pa bo Lojze, ki je strikten krščan novega povedal ,Halo!….Jože ima ideje, nima pa še ekipe, ki bi ga podpirala, tako denarno kot tudi strokovno. In ko bo ta malenkost opravljena, mislim, da je Jože lahko kar dober konkurent.

  8. Marica pravi:

    Urkeman to si pa lepo povedal. Ne vem zakaj je treba že na štartu nekoga popljuvati. Po eni strani se pa govori, stalno stari frisi, ko pa hoče na plano en nov obraz, nepokvarjen, se pa takoj, kar počez prične zlivati nanj vsa gnojnica. Normalno , da Andrejašu manjka pri tem izkušenj, a te, kot sem razumela bo pridobil in to s svojo pozitivno in pošteno držo.. Občutek mi je dal, da se še boji konkretizirati določenih tem, a verjamem, da ve, da bo tudi to in svoja stališča glede določenih zadev jasno in glasno povedal.
    Zato pa, pustimo človeku, da se predstavi, izjasni in naj najbolje opravi svojo začrtano pot. Želimo mu raje vse dobro, potem pa bodo povedale svoje glasovnice. Ah pa še tole, nekdo voli kandidata zato ker ima tako lepe plave oči, nekdo zato ker lepo igra orglice, nekdo zato ker je ……. vsak izbere nekaj, a naj igra vlogo predvsem moč argumentov…za vse nas, ki še tukaj živimo…….

Komentiraj