Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Skrb za Strojanove

19. junij 2007 ob 15:30 | Katja Lenart |

Pravni zastopnik romske družine Strojan Aleksander Čeferin in predstavniki države so danes podpisali dogovor glede menjave parcele Strojanovih pri Ambrusu, kjer je družina živela do dogodkov lansko jesen, ter parcele, kjer naj bi družina v prihodnje našla svoj dom. V dogovoru naj bi bili določeni tudi roki za menjavo parcel in za dokončno preselitev družine. Družina naj bi menjalno pogodbo podpisala najpozneje do 6. julija.

Sama preselitev družine Strojan v komunalno opremljene objekte je predvidena najpozneje do konca septembra, na zemljišču pa za zdaj še ni objektov.

Predsednik vladne komisije za zaščito romske etnične skupnosti, okoljski minister Janez Podobnik ter direktor vladnega urada za narodnosti Stane Baluh sta na tiskovni konferenci vse lepo pojasnila, Baluh pa je povedal tudi, da so se angažirali tudi pri iskanju legalne zaposlitve za Strojane. Ker zdaj naj bi določene aktivnosti počeli pač nelegalno.

Podobnik: “Sami člani družine so izrazili željo, da bi se zaposlili in začeli tudi aktivno sodelovati pri različnih delih, ki jih morda danes tudi že nelegalno opravljajo.”

Video: Katja Lenart

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. nejc pravi:

    Lahko bi še za druge državljane tako vneto skrbeli….

  2. blaž pravi:

    hahahahaha, ja, res. Dejte jih še legalizirat, naj kradejo legalno.

  3. NIKOLI ME NE VIDIŠ TAM, KJER TE VIDIM JAZ… » Objave » Medijska čorba/ Bralni aparat I- replikativni diskurz pravi:

    […] Bravo študenti, bravo politiki, bravo Strojani. Vsi v en glas: bravo! […]

  4. Joško pravi:

    Dragi moji predhodni kometatorji!

    Kako vas ni sram!!!!

    Če velja domneva nedolžnosti za vse obdolžence (obtožence, ali kot se jim že pravno pravilno reče), kot so pedofilni kleriki, ki jih RKC tako aktivno brani, velja to isto tudi za vse člane družine Strojan, ki imajo probleme z zakonom. Celotne družine, vključno z ženami in otroci, pa se v pravni državi, v enaindvajsetem stoletju (!!!!), nikakor ne bi smelo izseliti z njihove lastne parcele.

    To je zlo seme janšizma, ki najprej seje veter potem pa žanje nevihto. Viharček pa, kot je to že Jonas nazorno prikazal, bo imel srečen konec!

Komentiraj