Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Grad za predsednika

19. junij 2007 ob 18:25 | Adela Vuković |

Na redni seji MOL je ljubljanski župan Zoran Janković med drugim spomnil na načrtovano obnovo gradu Bokalce ob zahodni ljubljanski obvoznici, ki naj bi ga preuredili v predsedniško palačo.
Ta načrt sodi v vizijo dolgoročnega prostorskega razvoja Ljubljane do leta 2025. Če se bo to zares udejanilo do omenjenega leta ali celo prej, bo prav gotovo dobrodošlo tako za protokolarni ugled naše države kot za oživitev razpadajoče graščine iz 16. stoletja.
Je pa tudi res, da v gradu, ki je last podjetja Givo Real, že več let živi 22 družin. “Graščanom” pa naj ne bi bilo treba skrbeti za streho nad glavo, saj naj bi jim nadomestna stanovanja našel lastnik. Kako je seznanjen z načrtovano gradnjo predsedniške rezidence, smo povprašali tudi stanovalca, ki smo ga ujeli na dvorišču.

Zoran Janković: “… na Bokalcih … ta stvar propada že leta in leta.”

Adela Vuković

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. tomaž pravi:

    To da tako predsednik kot tudi premier nimata državne rezidence, je tipičen odnos Slovencev do inštitucij države.Vsaka normalna država ima to urejeno.
    Za predsednika države bi morali urediti Ljubljanski grad, ki simbolno kot tudi protokolarno najbolj ustreza.Kako lepo imajo to urejeno Čehi na Hradčanih, kamor hodijo trumoma tudi turisti.
    Namesto prepirov bi se lahko ukvarjali s pomembnejšimi zadevami.

  2. tega ne kupim pravi:

    Dolgcajt.
    Mogoče bi pa namesto socialnih blokov raje sezidali še par gradov. Raja gre lahko mirno živet kam ven - Koroška, Prekmurje, Zasavje… dovolj odličnega življenjskega prostora in tam bodo ravno tako lahko brezposelni kot v Ljubljani. V prestolnici rabimo gradove in 100-nadstropne poslovne objekte.
    Ampak res dolgcajt.

  3. je-eš pravi:

    to je tko ane ….

    je pa ni ;)
    Ljubljanski grad ma tko al tko že dost obiskovalcev pa da bi bla predsedniška palača bi ga ap res zaprl za javnost ker potemne ustreza varnostnim protokolom (tok o pametni ideji). Sej ni LJ grad ogromn tok kukr je v pragi - mislim d aje mal razlike v veliksti in pa številu gradov, ki jih ima samo praga ne češka :)

    grad bokaci … ja bog pomagi no a je kdo spoh pomislu kaj bo če bo kešen večji potres? Pejte si ga pogledat. Že cajt da se ga obnovi!

  4. comp pravi:

    je-eš, grad je iz 16 st? Če ga do zdaj ni noben potres porušo, pa je bil že v prejšnjem stoletju močan potres u Ljubljani, ga tudi še kakšno stoletje ne bo mogu. Pa grad po moje ni bil že kar celo stoletje ne obnovljen. Ni čudno da je tak.

  5. BioFit pravi:

    BioFit is a natural supplement that balances good gut bacteria, essential for weight loss and overall health.

  6. Sahabet pravi:

    Thank you for great article. Hello Administ .Websiteye Giriş için Tıklayın. a href=”https://cutt.ly/SahabetSosyal/” title=”Sahabet” rel=”dofollow”>Sahabet

Komentiraj