Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Janša: Rop naj odstopi!

18. junij 2007 ob 20:31 | Denis Sarkić |

Premier Janez Janša je danes po koncu poslanskih vprašanj v Državnem zboru novinarjem povedal, kaj si misli o prisluhih Sove predsedniku hrvaške vlade Ivu Sanaderju in pozval poslanca Antona Ropa naj zaradi svojih izjav v javnosti o tej temi odstopi z mesta poslanca v DZ. Hkrati je Janša pozval vodstvo stranke SD naj v tem kontekstu razišče ali je njihov poslanec Rop govoril resnico. Na premierovo izjavo in njegov poziv poslancu sta se za Vest odzvala poslanec Jožef Školč in predsednik komisije DZ za nadzor varnostno-obveščevalnih služb Pavle Gantar.

Janez Janša: “… mislim, da ni države na svetu, kjer bi kakšen bivši predsednik vlade bil sposoben takšnega pobalinstva …”

Odgovor Janši je kasneje v elektronski obliki poslal javnosti še poslanec Anton Rop, ki ga prav tako objavljamo na Vesti.

Odgovor Janši - Tone Rop

Video: Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 21 x komentirano
  1. krenmodel pravi:

    pismo… tale janša rabi nujno enega profesionalnega PR svetovalca, ker sam sebe v vedno vecji drek potiska. kere izjave, kot da bi bli stari 5 let —- in te modeli naj bi se naslednjih 30 let vodili naso drzavo… jao jao jao upam da se bodo kmalu invalidsko upokojili.

  2. Kaktus pravi:

    Janša bi najraje videl da bi lahko odstavil poslanca po njegovih željah. Da predsednik vlade javno nagovarja za odstop poslanca, to ti je sproščena Slovenija!!!!!!

    Mene samo zanima če kdo res pričakuje da bodo našli te posnetke!!

    Če jih Janša išče!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. pika pravi:

    Slovenski levicarji in intelektualci ter novinarji (saj je vse eno in isto) se niste razumeli, da je slo v EU!!
    Torej zbudite se, drugace pa ……

  4. Janez pravi:

    Janševe izjave bomo poimenovali janšizmi.

  5. Ščurek pravi:

    Hladen, morilski…..

  6. stricjux pravi:

    @pika
    Res je, počasi bi bil čas da se začnemo obnašat demokratično in spravimo tega totalitarističnega Ablastnika iz oblasti.

  7. pepe pravi:

    Aha, zdaj pa vem po kaj je Janša šel v SOVO!!! :-)

  8. Luka pravi:

    @Pika: Me veseli, da si opazila, da so levičarji in intelektualci (skupaj z novinarji) eno in isto. Tudi jaz mislim, da je intelektualec lahko samo levičar in da mora biti tudi novinar intelektualec. Že dolgo oprezam, da bi kje našel vsaj približno intelektualnega desničarja, zaenkrat žal še brez uspeha …

  9. ultraviolet pravi:

    @Luka: Bernard Nežmah in Saša Veronik, potem se pa neha, hihi…:)))

  10. Matej pravi:

    @Vest: A si lahko omislite kak mikrofon, ker se res slabo oz. skoraj nič ne razume zaradi hrupa okoli. Tudi pri nekaterih drugih prispevkih je tako (npr. Rastko Močnik).

  11. Denis Sarkić pravi:

    @ Matej in ostali

    Res je naša (morda) največja napaka, da je zvok v nekaterih prispevkih zelo na meji med slišati ali ne slišati, ampak žal smo pri tem včasih nemočni, ker smo pri nas “video-reporterji” - novinar, kamerman(ka) in tonski tehnik združeni v eni osebi, tako da držati dodatnega mikrofona res ni mogoče. Sam se že nekaj časa trudim, da bi izumil nekakšno držalo za zunanji mikrofon, ki bi lahko prišel v takih primerih kot je tale zadnji v DZ in ne bi preveč motil ostalih novinarskih kolegov ali kamermanov. Če imate morda dragi obiskovalci kakšen predlog ali že tak izum, vas prosim, da mi to čimprej sporočite. Zelo bom hvaležen.

    Lep pozdrav, Denis

  12. Matej pravi:

    @Denis: Mogoče če bi rekel Janši naj ga drži :lol: no, resno, najbrž kaka dodatna novinarka, ki držala mikrofon… :P btw, a se ne da v eni roki držati kamero v drugi pa mikrofona?

  13. Denis Sarkić pravi:

    Kamera je včasih tako daleč od človeka, ki kaj govori, da je moja roka prekratka za tak podvig. Zato imajo drugi prednost, ker je kamera zadaj, novinar(ka) pa spredaj z mikrofonom pred nosom. Drug problem pa je še naslednji, ko snemaš s kamero preveč od blizu, naša sony hdd nima toliko širokokotnega objektiva, da bi bila slika ok. Zato potrebujem nekakšen izum, dodatna novinarka ali profesionalna držalka za mikrofon, pa je za Vest zaenkrat prevelik luksuz.

  14. pika pravi:

    @luka: “Me veseli, da si opazila, da so levičarji in intelektualci (skupaj z novinarji) eno in isto. Tudi jaz mislim, da je intelektualec lahko samo levičar in da mora biti tudi novinar intelektualec”

    Ta je anomalija Slovenije!
    Drugje po Evropi obsatjajo tudi druge vrste intelektualcev in novinarjev!
    Zato je v Slo toliko problemov z demokracijo!
    Vsi intelektualci in novinarji so bolj ali manj rdeci!

  15. optimist pravi:

    @denis: mogoče bi lahko šel zvok kasneje, pred objavo, skoz kak filter, rač.program s par opcijami, ki bi bile situacijam primerne, recimo, če se rola kak komad zadaj bi se ga dalo izničit, šum porezat, reverberacije porihtat…

  16. pepi pravi:

    ti si optimist, Optimist. Men se zdi, da ti v takem primeru ne pomaga niti rač.program. Dejno, pust, sej vidiš, da se itak 100% trudijo. Men so super, ko pa ni zvok dober pa mal zobe stisnem, v pričakovanju na izboljšanje (upam, da bo kmalu tut luksuz).

    In VSEBINA prispevkov je pomembna. Če hočeš, boš že slišal (no, včasih je to hudimano težko). Pa še ženske v ekipi so fascinantne (jih gledam na terenu, mater so hude). No, Katjo opazujem večinoma.

    kr tko naprej.
    “Konkurenca”

  17. Matej pravi:

    @Denis: No, mogoče bi se lahko mikrofon uporabil vsaj na kakih tiskovnih konferencah, kjer politiki sedijo za mizo in se mikrofon položi nanjo ;)

  18. optimist pravi:

    no,sej,pač varianta.nič ne rečem… malo se itak poigračkajo z “ekvilajzerjem”, se mi zdi..
    problem je zvečer ko otroci spijo pa je treba pazit da se razume pa da ni prenaglas

  19. sproscen pravi:

    A to piomeni da je JJ s pomočjo Hrvatov rušil obstoječo oblast in da je paktiral z Hrvati da slabi slovensko pozicijo v medržavnih pogajanjih. Torej so se Hrvati vmešavali v notanje politične zadeve republike Slovenije. Temu bi lahko rekli državni udar..

    Ravnanje prvega osamosvojitelja med osamosvojitelji pa bi lahko označii kot kwizlinško(izdajalec janpa dejanje-kot bi se izrazi Marjan Podobnik

    Temu bi lah

  20. nanaifok pravi:

    Mene pa zanima ali bo Janša sploh sposoben predat svoj stolček drugemu ko bo izgubil na volitvah zaradi tega ker je uničil Slovenijo in njen ugled v svetu? Me prav zanima…

  21. decoy pravi:

    Slovenski revolucionarjei so desničarske intelektualce pobili ali pa so sami prebežali v demokratične države. Pol smo imeli 50 let enoumja levaških itelektualcev Mitja Ribičič,Marinko, Leskovšek in Kardelj…..Levaški vodja je bil priučeni ključavničar, prav zanimivo kako je Broz razumel MARXa ?Kardelj je bil vaški učitelj, vsak duhovnik takrat je imel več šolske kilometrine kot vsi levaški intelektualci skupaj.

Komentiraj