Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

FIHO in njegova vizija

16. junij 2007 ob 10:30 | Maja Čakarić |

FIHO je včeraj predstavili sklepe 32. seje Sveta fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij. Svet je sklenil, da za direktorja FIHO imenuje dosedanjega v.d. direktorja mag. Janeza Juga. Potrditi ga mora še državni zbor.

Kot pravijo, je FIHO v letu 2006 v celoti realiziral program dela. Glavni vir sredstev za fundacijo predstavljajo koncesijske dajatve Loterije Slovenije, d. d. Prilivi sredstev iz tega vira so se začeli zmanjševati zaradi vdora tujih internetnih ponudnikov iger na srečo, kar že ogroža izvajanje socialnih programov in delovanje invalidskih in humanitarnih organizacij. Morda bo potreben celo rebalans.

Zato so ugotovili, da je treba razmišljati bolj daljnosežno. Razmišljajo, da bi med drugim njihov kapital vlagali, ko se bo prodajalo državno premoženje, in intenzivneje izkoriščali možnosti v evropskih strukturnih skladih.

Najverjetneje na zadnji seji v tem “šolskem letu” bodo o poročilu premlevali tudi v državnem zboru. Takrat bodo potrdili (ali pa zopet ne) tudi Janeza Juga za direktorja FIHO.

Pred novinarsko konferenco:

Janez Jug, v. d. direkotorja FIHO: “Veste kaj, jaz sem tako že, bi rekel, prekaljen v takih igrah.”

O letu 2006 in vizijah:

Janez Jug: “Glavni problem, ki ga jaz vdim v tej fundaciji je pomanjkanje sredstev glede na tisto, kaj uporabniki zahtevajo.”

Video: Maja Čakarić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. gajo pravi:

    Sem presednik nevladine organizacije in bi želel z nekom kontaktirati v zvez zdravljenja in pomoći zasvojenim osebam,ter njihovim družinam.Tel.041638764 ali na zgoraj napisan naslov.

  2. Dentitox pravi:

    Dentitox Pro is a liquid dietary solution created as a serum to support healthy gums and teeth. Dentitox Pro formula is made in the best natural way with unique, powerful botanical ingredients that can support healthy teeth.

Komentiraj