Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

“Brez repa in glave”

14. junij 2007 ob 21:28 | Denis Sarkić |

Po mnenju vodje poslanske skupine SDS Jožeta Tanka za zahtevo opozicije za pogovor s predsednikom vlade Janezom Janšo v zvezi s pismom nekdanje državne sekretarke Andrijane Starina Kosem “verjetno ni nobene podlage v aktih državnega zbora in ne v zakonu o vladi ali kjer koli drugje”. Če že ima opozicija tako veliko željo, da se pogovori s predsednikom, mu lahko že v ponedeljek na seji DZ zastavi poslansko vprašanje, je na današnji novinarski konferenci povedal Tanko.

Vodja največje poslanske skupine je sicer novinarsko konferenco začel z oceno gospodarske rasti, ki jo Slovenija še ni doživela. Gospodarska rast po njegovem prepričanju ni le posledica rasti na tujih trgih, temveč se “izrazito močno” čuti vpliv gospodarskih reform. Slovensko gospodarstvo je namreč zelo razvojno usmerjeno, dodaja Tanko. Pri tem pa seveda ni izpustil priložnosti, da “okrca” opozicijo.

Jože Tanko: “… že na tem primeru se pravzaprav vidi ves ta (…) zaostanek demokratičnega deficita pri obeh nekdanjih dominantnih strankah.”

Po oceni Tanka je v pismu, v katerem je nekdanja državna sekretarka vladi očitala vmešavanje v medije, precej neargumentiranih trditev. Zanimivo pa je, da nihče ne zahteva dokazov za trditve, ki so zapisane v pismu, je povedal Tanko in dodal, da se zahteva dokaze “od neke tretje osebe, ki je v tem pismu oklevetana”. Kot je znano, je Starina Kosem pismo poslala poslancem SDS in nekaterim ministrom ter predsedniku vlade.

Bilo bi potrebno, da se dokazi za navedbe v pismu pridobijo, pojasnjuje Tanko. Šele na osnovi argumentiranih trditev se lahko opravijo pogovori po medijih in politiki. Sicer pa pismo po njegovih besedah nima ne glave ne repa. “Gre za klasično klevetanje,” je še ocenil Tanko.

“Drugi podatek, ki kaže, da je stanje v državi zelo dobro, so turistična potovanja,” ki je v bistvu povezan z nadstandardom je dejal Tanko. Turistična potovanja so se namreč po njegovih besedah v zadnjem času povečala za 20 odstotkov. Dejstvo je, da si ljudje tega nadstandarda ne privoščijo, ko so razmere v državi slabe, je ocenil.

Jože Tanko: “Ne vem, kako si to razlagate, da je gospa lahko paradni konj.”

Video: Denis Sarkić, montaža: Marko Bratuš

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 17 x komentirano
  1. niko pravi:

    hahaha, tadva škisa me še vedno spominjata na ona komentatorja v Muppet Showu :)

  2. Matej pravi:

    “…zaostanek demokratičnega deficita pri obeh nekdanjih dominantnih strankah.” - A Tanko sploh ve kaj govori??? S tem je priznal, da sta obe “nekdanji dominantni stranki” v bistvu bolj demokratični od njegove :lol: No, saj, hvalabogu da je to končno spoznal :lol:

  3. 007 pravi:

    Bogi je JJ, ko ima take podložnike, z veliko luknjo v glavi. Zato bo tudi zgubil na prihodnjih volitvah. Saj ga še braniti ne znajo.

  4. Carlos Contreras pravi:

    “Te opcije so nekako bolj nagnjene k ustvarjanju…” Ja seveda, dva inženirja (lesarstva in strojništva) nas poučujeta o politični filozofiji… Šrauf, šrauf…
    O retoričnih sposobnostih in diskurzivni logiki obeh avtodidaktov pa je bolje molčati. Tisti “dejstvo je”, s katerim se prične vsaka druga trditev, sta pa verjetno pobrala pri svojem šefu.

  5. Tine pravi:

    Ta prdavanja o blagostanju me spominjajo na rano mladost. Vse je bilo v najlepšem redu,plače, nezaposlenost..
    Pol sva šla pa s sestro vsak po 10 dag kave v štacuno, banan je pa zmanjkal.

  6. ypx pravi:

    Ko človek posluša dvojico “A je to” se res prisrčno nasmeji. Reveži imajo ojdipov sindrom prejšnega sistema. Na to me spominjajo metode in sredstva, ki se jih poslužujejo pri deskriditaciji svojih podložnih članov, kateri so se izpridili in javno pokarali brezmadežnega JJ-ja. ASK so enostavno odstavili in jo prikazali kot klovna, oprostite klovneso. Ista usoda je pred leti doletela Hvalico. Pa nej še enkrat slišim, da dobri stari totalitarni, če želite udbomafiski vzorci nimajo nič skupnega z najdemokratično in ekstremno strpno stranko SDS. Opla, skoraj sem v svojem komentarju pozabil omeniti in opevati največjo gospodarsko rast odkar imamo svojo državo. Opažam, da je zadnje čase ta stavek obvezen v vsakem javnem izražanju lepih,strpnih, razumevajočih, dobrih,..(bralec si naj na tem mestu spomni čim več pridevnikov, kateri obvezno v pozitivni luči opisujejo preprostega človeka)…., prebivalcev naše majhne.

    Za DOMOVINO z JJ-jem naprej!

  7. robert pravi:

    Končno je postala politika spet zabavna, jaz bi želel še več takih kljukcev v parlamentu in vladi, ups, prepozno, jih je že povsod polno.

  8. Jana pravi:

    Damage control… upps … too late :)

  9. crni pravi:

    SDS - stranka bivših partijcev fuj in fej

  10. ... pravi:

    Slovenija ni poceni igrača za v peskovnik.

  11. Rok pravi:

    @ypx
    Morda si se zmotil in si hotel reci, da je v javnem izrazanju obvezen stavek, da Slovenija ni sproscena in da si poskusa vlada podrediti vse? To namrec poslusamo ze skoraj tri leta non stop od vsakeka levega kekca, ki ima minutko casa in ga hoce kdo poslusati.

  12. jernej pravi:

    Škoda da niso volitve jutri rad bi videl JJ kako bo padel

  13. Matej pravi:

    Hehe, dvojec “A je to” :lol:
    Ja, sds ma same take “intelektualne” dvojce:
    - Petan&Tanko (A je to)
    - J. Jerovšek&Pukšič (Lolek&Bolek)
    - Kovačič&Petek

    :lol:

  14. Mateja pravi:

    Nekaterim bi morale stranke s Statutom prepovedati javno nastopanje.
    ( če si želijo dobro)

  15. Kaktus pravi:

    Slovenski spin doktorji!! :)

  16. Kaktus pravi:

    Imate pa boljša vprašanja kot “prvi” paradni konj RTV “politični komentator” Vodušek :)

  17. nataša pravi:

    Velika gospodarska rast, dobro za državo, samo zakaj se potem ne odraža to veliko blagostanje tudi za delavce. Po Tankovem nadstankardna potovanja so se povečala za 20 %, koliko zaposlenih delavcev in umetno znižano število brezposelnih državljanov pa si lahko to privošči

Komentiraj