Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Premier mora v DZ

13. junij 2007 ob 19:09 | Denis Sarkić |

Po tem, ko je v javnost prišla korespondenca med Andrijano Starina Kosem in Janezom Janšo, je del opozicije (Zares in LDS) zagrozil s sklicem izredne seje parlamenta in celo z interpelacijo vlade. Danes so po sestanku vseh opozicijskih strank, Matej Lahovnik (Zares), Miran Potrč (SD), Dušan Vučko (LDS) in Sašo Peče (SNS) predstavili sklep, da od predsednika vlade zahtevajo, naj pride na sestanek v državni zbor in na tem sestanku predstavi svoja pojasnila o aferi ASK.

Opozicija se je odločila za tek na dolge proge. Vladi ta predlog najbrž ne bi smel biti najbolj všeč, saj pomeni, da afera ASK še dolgo ne bo šla z dnevnega reda.


Miran Potrč: “Možna je izredna seja, možna je preiskovalna komisija, možna je ustavna obtožba, možna je tudi interpelacija.”

Na tiskovni konferenci smo izvedeli tudi, da je J.P. Damijan na TVS pozval premiera, naj pojasni tudi domnevne primere korupcije pri prodajah državnega premoženja, v času, ko je bila na gospodarskem ministrstvu državna sekretarka Andrijana Starina Kosem.

Jani Sever, video: Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. Jernej pravi:

    Predsednik vlade je začel z samouničevalnim nastopom v javnosti.
    Brez potrebne distance, ki bi si jo kot oblastnik lahko privoščil, pade na foro vsakega, ki je pod njim, in kateremu ne bi bilo potrebno javno replicirati.
    Če Kučan govori pred partizani, se takoj oglasi, pa ni nobene potrebe po tem, o banalnostih se krega s predsednikom države… Očitno je lahko biti opozicijski renčač, malo težje pa vodja in biti nadzorovon ter kritiziran…tudi je. Ampak imel sem vero, da bo ta vlada boljša. Pa so vsi isti.
    Neumestna, menim, da nam ta blokovska razdelitev na kvazi-leve in kvazi-desne škodi. Morda bi še najbolj konstruktivno vlado tvorila koalicija in deljenje oblasti med SDS in SD, dva najmočnejša iz obeh ”blokov”, če le ne bi prišlo do velikih konflikov in v končni fazi nezaupnice… Podobno se je zgodilo leta 2000.
    Težek pojem je, slovenska politika. Začenjam težko verjeti, da je na pohodu kakšna zares konstruktivna vlada.

  2. Flayo pravi:

    @ jernej

    “Začenjam težko verjeti, da je na pohodu kakšna zares konstruktivna vlada.”

    ZARES ;)

  3. Dentitox pravi:

    Dentitox Pro is a liquid dietary solution created as a serum to support healthy gums and teeth. Dentitox Pro formula is made in the best natural way with unique, powerful botanical ingredients that can support healthy teeth.

Komentiraj