Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

SD o reformi

11. junij 2007 ob 19:19 | Denis Sarkić |

Umik predloga novele pokojninskega zakona je po mnenju predsednika SD Boruta Pahorja lahko znak, da se vlada odreka reformi pokojninskega sistema v tem mandatu. Pahor je prepričan, da je potrebno problem reševati sproti, usklajeno s socialnimi partnerji. Poslanec SD Anton Rop je opozoril, da dolgoročne projekcije kažejo zaskrbljujočo situacijo. Po njegovem mnenju je bil predlog novele “dobronameren, vendar ni bil pripravljen ustrezno, ni bil usklajen s socialnimi parterji ter ni upošteval številnih pripomb, ki so poznane v slovenski strokovni javnosti.”

Rop je povedal, da se tudi običajno v svetu problemi pokojninskega sistema, zlasti pa staranja prebivalstva, rešujejo s konsenzom med vsemi političnimi strankami in tudi socialnimi partnerji. Pahor pa je napovedal, da se bo udeležil srečanja Zbora za republiko.

Borut Pahor: “Kako je mogoče, da v Sloveniji leta 2007, ko beležimo (..) rekordno stopnjo gospodarske rasti, ugodno stopnjo padanja nezaposlenosti (…) uživa vlada najmanjšo stopnjo podpore.”

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. Boris pravi:

    Denis: koliko nas pa spremlja vest?

  2. Denis Sarkić pravi:

    Vsak dan več, povprečno po zadnjih meritvah (google analitycs) okoli 4764 ljudi dnevno. Najboljši so četrtki, ki pokažejo, da takrat Vest prebira ali gleda dobrih devettisoč vestnih! Vikendi so bolj slabi, kar pomeni, da naši gostje, raje kot internetu, sledijo soncu in naravi. Kar je super! Ker so potem torki v številu nad 5000 obiskov, kar se redno dogaja.

    Bo pa še boljše!

    Denis

  3. Ščurek pravi:

    Barbi: ne preveč pokazat, da boš zmagu na naslednjih volitvah.

Komentiraj