Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

“Čudo neviđeno”

11. junij 2007 ob 15:01 | Katja Lenart |

V.d. predsednika LDS-a Jelko Kacin je minuli teden kot poročevalec Evropskega parlamenta obiskal Srbijo. Tam se je srečal z vodilnimi politiki ter pripravil vmesno poročilo o napredku Srbije pri vstopu v Evropsko unijo (člani odbora za zunanjo politiko Evropskega parlamenta lahko osnutek poročila pričakujejo konec junija).

Odbor bo lahko k poročilu dodal amandmaje, o celotnem poročilu pa bodo na odboru ponovno glasovali septembra. In Evropski parlament bi lahko končno besedilo o napredku Srbije sprejel novembra. Tako pač to gre.

Kacin je povedal, da bo Srbija o svoji prihodnosti odločala sama, s konkretnimi dejanji. Jo pa, jasno, čaka še veliko dela. Med drugim je poudaril nekaj pomanjkljivosti srbskega volilnega zakona, izpostavil, da nimajo ombudsmana in ustavnega sodišča, ki bi delovalo (čeprav bi ga morali imeti).

Je pa gospod Kacin okrcal tudi slovenske novinarske dopisnike v Srbiji, saj na tiskovno konferenco, ki jo imel v Srbiji, ni bilo nobenega od njih. So pa bili zato danes na tiskovni konferenci novinarji precej radovedni. Med drugim jih je seveda zanimalo tudi, če bo kandidiral na predsedniških volitvah. Odgovoril je, da sam ni in ne bo kandidat na jesenskih predsedniških volitvah.

Jelko Kacin o čudu neviđenem: “Danes imajo volilni zakon, po katerem je cela Srbija ena sama volilna enota in imaš 250 kandidatov na enem spisku in glasuješ za spisek, ne pa za posameznega kandidata”.

Katja Lenart

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji

Komentiraj