Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Goli v sedlu

10. junij 2007 ob 11:19 | Matjaž Ambrožič |

World Naked Bike Ride je planetarna pobuda, s katero naj se opozarja in propagira bicikliranje in protestira proti avtomobilistični kulturi. Vsako leto na različnih koncih sveta kar nekaj tisoč nudistov zajaha svoje bicikle in v organiziranem sprevodu obkroži posamezno mesto. Zbor je ob vsemu naštetemu namenjen tudi hvali vsega kar je in kar sodi blizu svobodomiselnosti. V Angliji se je to danes dogajalo v Southamptnu, Brightonu, Manchestru, Yorku in v Londonu. Se bo pa podoben kolesarski sprehod odvil kasneje danes in jutri še v Seattlu, v Aucklandu, v Sindeyju, v Vancouvru in še ponekod.

V Londonu je zapedaliralo približno 500 aktivistov. Ruto njihove poti je od Hyde Parka pa do britanskega parlamenta skrbno pazilo policajstvo. Nekateri so posamezne varuhe miru že na štartu spraševali, kaj sploh počno ob sprevodu takih in podobnih akcij – tega pač nisem posnel! Pa sta se dva uboga policaja potem izgovarjala, da sta tu ravno zato, ker bi se bali, da bi kateri od golih komu kaj posebej nagajal, pač nista. Sta pa dodala, da bi se morebiti lahko primerilo, da bi, kot sta bila še kar zbrana, kateri od zijal skočil na katero od golih udeleženk v manifestativni procesiji.

Številni na biciklih so imeli kot del obvezne miniaturne opreme v ustih tudi ogromne jointe. Reveža policaja sta se zelo tolerantno zadrževala in nista niti mignila s palčko, kaj šele, da bi kaj komentirala.

Napredujemo, napredujete, napredujejo!

Matjaž Ambrožič

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 1 komentar
  1. Robert pravi:

    Kdaj bo prvi WNBR v Ljubljani??? worldnakedbikeride.org

Komentiraj