Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

“Pelji nas v zmago!”

9. junij 2007 ob 18:12 | Denis Sarkić |

Danes so se člani ožjega vodstva Socialnih demokratov (SD) zbrali v stolpnici TR3, da bi na klavzuri pojasnili predsedniku Borutu Pahorju, kaj je po njihovo bolje za stranko in ali naj vendarle kandidira za predsedniško funkcijo v državi. Skoraj soglasni so bili, da bi moral Pahor s stranko kandidrati na prihodnjih parlamentarnih volitvah in se zato odpovedati svoji veliki želji, da postane predsednik Slovenije. Bodo pa njegovo osebno odločitev, ne glede nato kakšna bo, vendarle spoštovali.

Dogajnje na klavzuri SD in po njej:

Dušan Kumer: “… za uspeh socialdemokracije v Sloveniji rabi naša stranka samo še eno zmago in to je na naslednjih parlamentarnih volitvah …”

V daljšem intervjuju za vse prisotne novinarje je nato Pahor pojasnil še svoje stališče, ki je morda le malo bolj v smeri njegovi odpovedi kandidaturi na letošnjih predsedniških volitvah. Vendar prave odločitve še vedno ni sprejel. Ta bo zagotovo končno znana čez približno dva tedna, vsekakor pa pred sejo predsedstva stranke, ki bo 29. junija. Do takrat bo še naprej intenzivno premišljal ali po domače “cincal”.

Pogovor z novinarji (o kandidaturi, cincanju, letališču Jože Pučnik Ljubljana, nesmrtnosti, …):

Borut Pahor: “… jaz sem nesmrten!”

Video: Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. Klobi pravi:

    Pahor je očitno začel spoznavati da mu vloga manekena ne ustreza tako močno. ste videli njegov bes?

  2. JB pravi:

    Na sliki spodnjega videa zgleda kot malo rahitičen Daniel Craig (najnovejši James Bond). A je vohuna na oblasti res dobra ideja (Putin…)? :)

  3. oskar pravi:

    Bilo bi smešno,če ne bi bilo patetično.Embalaža brez vsebine in to nesmrtna.

  4. david.d pravi:

    Za tiste, ki B.Pahorju očitajo “embalažo brez vsebine” in podobne besedne zveze jih vabim, da si pogledajo intervju z bodočo predsednico LDS.

    Pomembna je tudi forma in vsebina, predvsem če želi nekdo res nekaj novega v slovenski politiki. V tej politki, ki je okužena z ločitvijo na komuniste in belogardiste, na naše in vaše, na desne in leve. Čas je, da se loči slovenska politika na tisto, kar ločuje politiko v svetu na zagovornike kapitala in zagovornike državljanov. Vse pa se odseva skozi davčno politiko. In SD ne sodi ravno med tiste, ki bi bili zagovorniki zelo nizkih davkov ali EDS.

    B. Pahor pa je ravno v času svojega članstva v Evropskem parlamentu dobil katarzo politične misli v smeri evropske socialne demokracije in pravi občutek za prihodnjo usmeritev Slovenije v vrhu sveta.

Komentiraj