Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Javne in zasebne šole

7. junij 2007 ob 18:17 | Denis Sarkić |

Očitno se ministrstvu za šolstvo in šport zelo mudi vzpostaviti restriktiven odnos na področju javnega sistema in hkrati zelo razkošno zastaviti zasebni del šolstva, je na današnji skupni novinarski konferenci s poslanko SD Majdo Potrata in poslancem LDS Rudijem Mogetom dejal samostojni poslanec Slavko Gaber. Kot je opozoril, vse kaže na to, da je vlada zelo naklonjena temu, da daje zasebnemu šolstvu in jemlje javnemu.

Gaber je menil, da se hiti s spremembami, in to brez strokovne podlage. Opozoril je, da gre pri spremembah šolske zakonodaje za temeljite posege v šolstvo, kjer bo med drugim prišlo do sprememb pri zunanjem preverjanju, nivojskem pouku, ukinjanju pravne subjektivitete šole in vrtcev z združevanjem v vzgojno-izobraževalne centre, pri pomenu izbirnih predmetov in uvedbi drugega tujega jezika ter ukinitvi splošnega učnega uspeha.

Zato so poslanci z današnjo novinarsko konferenco želeli pozvati vlado, naj resno razmisli, ali je potrebno tovrstno hitenje in čemu je to hitenje namenjeno. Gabra med drugim skrbi področje zasebnega in javnega šolstva, pri čemer se bodo po njegovih besedah v novem predlogu zasebne šole financirale 100-odstotno. Sam to vidi kot pomoč cerkvenim šolam.

“Mi smo bili po raziskavah (…) povprečni. Morali bi, seveda, biti boljši.”

Video: Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. Simona pravi:

    Odličen prispevek! Hvala!

  2. Fargo pravi:

    Gaber naj kar lepo utihne, saj je že sam dovolj slabega naredil za slovenski šolski sistem, ki proizvaja velik delež nezaposljivih ljudi.

Komentiraj