Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

SDS in pokrajine

7. junij 2007 ob 18:49 | Vesna Lovrec |

Na včerajšnji okrogli mizi SDS podravske regije o uvedbi pokrajin, so minister Ivan Žagar, vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko in poslanec SDS Srečko Hvauc zbranim v gasilskem domu v Staršah pri Mariboru predstavili predlog štirih zakonov (o pokrajinah, o volitvah v pokrajinah, o financiranju pokrajin ter o postopku za ustanovitev pokrajin).

Kot je znano, predlog pokrajinske členitve Slovenije predvideva 14 pokrajin. Okoli tega in predvsem okoli volitev v pokrajinah ter financiranju le teh je bilo med publiko izražene kar nekaj skepse. Nekatere pa skrbi tudi, da bodo iz Štajercev prekrščeni v Podravce.


“Štirinajst pokrajin je dosti in ni dosti.”

Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. Dr. Rosenfeld pravi:

    14 pokrajin je preveč in je preveč - in kar je preveč, je preveč.
    Še tiste upravne enote bi lahko zreducirali in namesto njih uredili vse preko interneta ali pa javnih terminalov na “občinah” ali poštah. Krajevne skupnosti bi pa tako ali tako lahko bazirali na prostovoljni osnovi, če že morajo biti!
    Toliko pametnejših načinov porabe denarja je…

  2. Vanelus pravi:

    Jest se pa bojim nečesa drugega… razkosavanje slovenije lahko koristi tudi našima sosedama Avstriji in Italiji.. Kaj pa vemo kaj bo še v prihodnosti. Desnica je v Evropi v porastu… kar lahko pomeni ponovno povečane apetite po sosednjih ozemljih… In Avstrija in Italija jih do Slovenije podzavestno še vedno gojita…
    Hitler je Štrajercem vedno zagotavljal da Štajerci niso Slovenci temveč Štajerci ki pašejo k Avstriji oziroma Nemčiji…

    Tole igračkanje z ognjem je precej nevarno… Sploh danes ko naši voditelji Slovenijo na veliko razprodajajo in se njene državne institucije uničuje (šolstvo, vojska, banke…).

  3. Mtei pravi:

    A ni bilo na začetku govora le o dveh ali treh pokrajinah?

  4. še vedno zaspano pravi:

    @Dr. Rosenfeld Ne gre za to da se bo večalo administrativno delo v smislu javnih ustanov (potni listi, vozniški izpit, ….) ampak zaokrožujemo pokrajine za lažje črpanje sredstev. To je pravi pristop in s tem lahko pokažemo našo raznolikost. Centraliziranje v tvojem vidiku bi pomenilo, da se kažemo navzven kot država z enim velikim mestom ter malo večje predmestje.

    @Vanelus Kaj je razlika če so 3 pokrajine al pa 14. Če bodo hotl napast se na število pokrajin ne bodo ozirali. A misliš, da če napadejo eno pokrajino, bodo druge pa v luft gledale?

    Sam sem samo malo skeptičn glede “bojev”, ki bodo sledili v naslednjih mesecih. Občine se bodo borile, kje bo sedež pokrajine. Tu bo zdanjšnja koalicija mogla pokazat malo več prizanesljivosti in se bolj kot na politično barvo občin skoncentrirati na vsebino.

Komentiraj