Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Poslanci, pozor!

7. junij 2007 ob 17:33 | Katja Lenart |

Opoldne se je pričela seja Odbora DZ za zdravstvo (na kateri so med drugim obravnavali novelo zakona o omejevanju uporabe tobačnih izdelkov in zakon o statusnem preoblikovanju zdravstvene zavarovalnice Vzajemna). Zanimalo nas je, kako vse skupaj izgleda iz klopi, ko poslanci zasedajo v dvorani Državnega sveta.

Ugotovitev je naslednja: zbrani glasujoči bi zavoljo težkega in napornega dela lahko utrpeli najmanj kakšno poškodbo ramenske mišice. Če so levičarji, bi to utegnila biti leva ramenska mišica (morda bi se lahko pripetil tudi kakšen nesrečen top udarec ob klop, nikoli se ne ve), pri desničarjih pa desna ramenska (ali kakšna druga) mišica. Takisto ni izključena slaba prekrvavitev in morda celo kakšen hemeroid. Da o pomanjkanju spanca in neudobnih stolih tokrat niti ne govorimo.

Seveda se to lahko pripeti le, ko poslanci niso v svoji (udobni in tehnično prenovljeni) Veliki dvorani Državnega zbora. Kajti tam se roke ne dvigujejo več. Trpijo le prstki, ki tipkajo po gumbih, stoli pa so skorajda že ortopedski.

Dobrodošlica: “Kolega Jelinčič, želim vam prijetno počutje danes popoldne na seji Odbora za zdravstvo”

Ima pa dvorana Državnega sveta tudi svoje čare, med katere spada tudi vonj po socializmu.

Video: Katja Lenart

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji

Komentiraj