Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Pomagajte Bručanu

7. junij 2007 ob 19:09 | Denis Sarkić |

Vlada je danes za obravnavo v DZ pripravila predlog zakona o pacientovih pravicah, ki ureja vsebino 14 občih pravic pacientov in postopke za njihovo uveljavljanje, kadar so kršene. Za spodbujanje mirnega reševanja sporov predlog predvideva dvostopenjsko reševanje domnevnih kršitev pacientovih pravic s poudarkom na sklenitvi dogovora oziroma poravnave, je na novinarski konferenci po seji vladi dejal minister za zdravje Andrej Bručan.

Minister je imel danes na njej za pomoč pri svojih odgovorih na voljo kar dva prišepetovalca. Seveda je bil eden izmed njiju Jurij Klepec, javnosti bolj poznan kot šef pravne službe ministrstva za zdravje.

Zakon naj bi uvedel tudi nov institut zastopnika pacientovih pravic. Najprej naj bi domnevne kršitve reševali v okviru prve obravnave kršitve pred pristojno osebo izvajalca zdravstvenih storitev, kasneje, na podlagi pritožbe, pa pred nacionalno Komisijo RS za varstvo pacientovih pravic, ki bo delovala za območje celotne države. Komisija bo ponujala tudi možnost alternativnega reševanja sporov v obliki mediacije oz. komediacije.

Poleg tega je Bručan odgovoril še na nekaj vprašanj, ki nas na Vesti in morda tudi na drugih medijih bolj zanimajo.

Video: Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 1 komentar
  1. david pravi:

    Predlagam, da se evtanazija izvršuje s pomočjo strelskega voda, sestavljenega iz Janše, Simonitija, Marlene, Erjavca in vsakega, ki plača dovolj. Potem so tu še variacije: Lov na zajca, Sedeča raca, S šibrovko na medveda, Slepi naboj …. za popestritev. Mislim, da je to dobra ideja, koristna v več ozirih. Jelinčič že piše osnutek zakona.

Komentiraj