Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Zares oranžna stranka

5. junij 2007 ob 16:40 | Denis Sarkić |

Danes so člani in poslanci združenja Zares v svojih novih prostorih blizu kina Šiška pripravili novinarsko konferenco na kateri so predstavili kako bo združenje na jesen preraslo v pravo politično partijo. Pojasnili so tudi kdo bo bolj v ospredju, kakšen strankin program lahko pričakujejo potencialni člani in članice, kaj bo počel na primer Gregor Golobič ali Slavoj Žižek in še ostale podrobnosti okoli ustanavljanja stranke. Tudi o barvi je bilo govora.


“… seveda je pa Slavoj svetovni popotnik in njega ni preprosto dobit…”

Video: Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. ata_smrk pravi:

    Glavna strategija stranke je prenovitev spletne strani, delo starih iz LDS prebegli kadri (ob izredni pomoči Gregorja Golobiča) ter skriti strokovnjaki (ker ni prav veliko ljudi, ki bi verjeli v ta eksperiment)?

  2. Pionirka pravi:

    Vsaj tri stvari me tukaj motijo:
    1. Gospoda in gospa si ze zdaj niso enotni.
    2. Program bodo gradili na “novih odprtih vprasanjih”. Ali ni “starih neresenih” vprasanj ze sedaj dovolj?
    3. Njihov cilj so parlamentarne volitve…narava ni prioriteta…trajnostni razvoj in klimatske spremembe so samo prazne floskule, ze stokrat ponovljene parole.

    Zakljucek: k a t a s t r o f a

  3. Mladinec pravi:

    @ata_smrk: mislim, da je bolj lds bežal od golobiča kot obratno
    @ata_smrk: skriti? vsaj dva sta bila imenovana
    @pionirka: nima smisla, da svojo jezo nad politično votlo katarinco stresaš na zares :-)
    Dejstvo: neformalni, skoraj off-deli intervjujev na Vesti nalagajo intervjuvancem zahtevno nalogo :- )

  4. Chica pravi:

    Zakaj je treba vse nove pobude in projekte vnaprje diskreditirati, ironizirati, relativizirati in sploh obsoditi na propad oziroma, kot pravi Pionirka, katastrofo?! Končno pobuda, ki se v ničemer ne spreneveda in ne stavi vsega na belščeči politični marketinh a la Blair/ Pahor. Si predstavljam, da teh(ne)”sproščenih” časih ni lahko najti novih, mladih, strokovnih in predvsem preskrbljenih osebnosti, ki bi se bili javno pripravljeni izpostavit. Sankcije so namreč lahko hude - poglejmo samo zadnje predčasne odstope managerjev iz “osebnih razlogov”. Novinarje, s svetlimi izjemami pričujočega spletnega časopisa, pa itak v politiki zanima samo še spektakel (negativni - e.g. Sova, ali pozitivni - e.g. K. Kresal).

  5. Milka pravi:

    “Kako se politično ujemate z vašim bratom Vitoslavom Turkom, ki je kar pomemben funkcionar SDS? Se kaj pogovarjata o politiki?
    Ne, o politiki se ne pogovarjava. Tudi sicer se v zadnjem času nisva kaj veliko srečevala, saj sva zelo zaposlena. Moj brat je bolj tehnokrat, ki je zelo dober v številkah - v naši družini je bil vedno matematik in ekonomist. Kakšno je njegovo politično angažiranje, niti ne vem, imava pa zelo različne poglede na svet in to se mi zdi čisto normalno.”
    Danilo Turk, Dnevnik, 06.10.2007

Komentiraj