Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Kučan in 1988

1. junij 2007 ob 16:42 | Denis Sarkić |

Glede interpretacij o dogodkih iz leta 1988, ki jih zadnje dni servira premier Janez Janša in različni mediji, smo za besedo ali dve o tej temi zaprosili še bivšega predsednika Milana Kučana, ki zgodovino in dejstva tolmači vidi drugače. V intervjuju se noče spuščati v konflikt z Janšo, ampak le pojasni svoje videnje dogajanj iz osemdesetih let. V drugem delu intervjuja poda še svoje mnenje o aferi SOVA in še o nekaterih drugih temah.

Milan Kučan o letu 1988:

Milan Kučan o aferi SOVA:

Video: Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 11 x komentirano
  1. preudano pravi:

    Po ogledu prvega videa sem bil zelo razočaran nad Denisom. Tako slabega intervjuja pa že dolgo nisem videl. Da takoj povem nič nimam proti tebi in upam, da kritiko sprejmeš pozitivno saj ti bo le na ta način uspelo napredovati.

    Ali si se na intervju prej pripravljal oz. ali res ne veš kdaj se je med njima začel spor in kaj je temu botrovalo? A veš kaj o zavrnitvi odlikovanj in dogodkov po vojni? O tem je zelo veliko napisanega in mislim da preden vprašaš o čem takem, moraš tematiko poznati.

    Zakaj se v intervjujih tako, oprosti izrazu “prilizuješ” sogovorniku? Ko govoriš o tako imenovani Janševi zgodovini in “dejanski” zgodovini se sam zelo opredeliš in izgubiš nevtralnost. Iz intervjuja se da razbrati, da si velik pristaš Kučana in nanj gledaš kot človeka, ki v svoji politični karieri ni naredil nič slabega. Sam ne bom tega ocenjeval, ampak ali res verjameš v to? Nekaj podobnega si delal, ko si intervjuval bivšega direktorja SOVE.

    Zaradi tega tvoje delo izgubi na vrednosti in verodostojnosti. Sam sem VEST sprejel kot alternativni medij, ki bo dejansko poskušal biti nevtralen. Za to ima odlične možnosti, saj zaradi nižjih stroškov ne rabi priliva kapitala, ki potem iz medija naredi lutko.

    V upanju, da kritiko sprejmeš konstruktivno ti želim veliko uspeha v nadaljnem novinarstvu.

  2. Maatjazh pravi:

    Odgovori intervjuvanca so precej zanimivi. Nisem sicer slišal kaj dosti novega, spomnil sem se pa le na to, da je bilo osamosvajanje Slovenije plod zgodovinskega procesa, ne pa zgolj rezultat podviga peščice ljudi.

    Zelo moteče je, da spraševalec govori tako slabo slovenščino. Tudi takšne pomanjkljivosti bo treba odpraviti, da ne bi Vesti izpadale preveč amatersko.

    lpm

  3. jure pravi:

    Bravo..ljudi je treba seznaniti z resnico!

  4. Denis Sarkić pravi:

    Hvala za kritiko. Sprejmem jo kot dobronamerno. Kar se tiče slovenščine, se trudim, da bi bila bolj pravilna.

    Moje prilizovanje vsem, ki jih intervjuvam, je pač takšno kot je. Morda je namerno. Tudi Janši, Bajuku, Peterletu, Pahorju, Drnovšku in vsem ostalim politikom se bom na isti način, če jih bom imel kdaj priložnost intervjuvati. Vse spoštujem enako. Zame so vsi isti, z isto količino političnega masla na glavi.

    Tudi zgodovina je zame ena in ista. Le da si jo gospodje vsak po svoje tolmačijo in to je tisto kar mene zmoti. Ampak, tako je pač v politiki. Na vas pa ostane, komu bolj verjamete.

    Denis Sarkić

  5. Mirko pravi:

    Všeč mi je sproščeni stil intervjuvanja, ki sogovornika kdaj pripravi do tega, da pove kaj kar sicer ne bi . Sproščena vprašanja terjajo sproščene odgovore. Tudi mene pa je zmotil siromašen besedni zaklad novinarja. Želel bi si tudi nekoliko boljše priprave na zahtevne sogovornike.
    Zame Vesti trenutno predstavljajo neko alternativo s svojo svežino.
    V slovenskem medijskem prostoru že dolgo pogrešam pametna vprašanja, ki so zastavljena na takšen način, da dosežejo odgovore. Še posebno na TV.
    Vesti so na pravi poti.
    Pazite na svojo verodostojnost in nepristranskost!! Vse prihitro se da to zapraviti.
    Seveda to ne pomeni da voditelj kdaj ne more z mimiko in še čim izražati svojega mnenja. Nasprotno. To da novici meso.

  6. MIČO pravi:

    Dobro delate VESTAši… le mikroofn hudiča že poštimajte, ker je vaše sogovornike najveckrat zelo težko razumeti !!! vse je prenatiho !! tudi današnji Kučan.

  7. mArkedzani pravi:

    Denis! Navijam, da cimprej intervjuvas se drugo stran..

  8. omg pravi:

    Mislim, da ni ravno posteno do bivsega predsednika, da se Sarkic poizkusa na njemu uciti delati intervjuje. Ce ze ponavljam zgoraj napisane komentarje se opravicujem, ampak popolna nepripravljenost, slabo znanje jezika, nepristranskost, irelavantna vprasanja, sprotno moderiranje,… Ce si ze gledalci ne zasluzimo boljsega, bi si vsaj bivsi predsednik lahko?

    Da ne omenjamo zadnjega vprasanja, ki je bilo ze na meji zaljivega. Zelo ocitno je bilo, da je Sarkic zelel pogovor spraviti na Kresalovo, pa je to naredil tako “inkognito”, da bi bilo se otroku jasno.

    Obsesija s Kresalovo bi se lahko pocasi ze koncala; mogoce bi jo lahko nadomestili z obsesijo o tisti visoki blondinki, ki smo jo nekoc videli po Kacinovi tiskovni konferenci, pa je se do sedaj ni nihce identificiral?

  9. Dunav pravi:

    ”Mislim, da ni ravno posteno do bivsega predsednika, da se Sarkic poizkusa na njemu uciti delati intervjuje.”

    Se norca delaš? Zakaj se pa ne bi smel učiti intervjuvati na nekem upokojencu???

  10. panda pravi:

    V imenu gledalcev-bralcev Vesti na vesti se opravičujem g. bivšemu prdsedniku države Kučanu, za tako amatersko opravljen intevju. To je šolski primer , kako se NE DELA intervju, pa ni važno ali je predsedni ali upokojenec !!
    p.s.
    Da ne bo pomote: stil intervjuja mi je zelo všeč, samo izvedba je šepala !!

  11. Rokec pravi:

    Kučan je lažnivec! On je bil zadnji ki je bil proti osamosvojitvi, pol pa postal prvi predsednik republike! Sramota!!!!!

Komentiraj