Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Vladne rošade

31. maj 2007 ob 20:33 | Denis Sarkić |

Vlada je zopet kadrovala. Na današnji seji je razrešila Andrijano Starina Kosem s položaja državne sekretarke na ministrstvu za gospodarstvo. Za novega državnega sekretarja je imenovala Tomaža Jeršiča. Andrijana Starina Kosem je v ponedeljek podala pisen predlog za razrešitev s položaja državne sekretarke zaradi nezdružljivosti političnih položajev ter položajev v gospodarstvu.

V ponedeljek se je namreč Starina Kosmova zavihtela na novo funkcijo v gospodarstvu. Postala je predsednica nadzornega sveta časopisne družbe Delo. Vlada jo je razrešila tudi s položaja članice nadzornega sveta Kapitalske družbe. Na izpraznjeni položaj je za mandatno obdobje štirih let imenovala Borisa Zupančiča. In to tistega Zupančiča, ki ga je na predsedniškem mestu nadzornika v Delu zamenjala Starina Kosem. Zanimivo, kaj ne. Kot šahovska rošada.

Želja Andrijane Starina Kosem se je uresničila po hitrem postopku:

Vlada je danes razrešila tudi direktorja urada vlade za komuniciranje Gregorja Krajca, na njegovo mesto pa kot vršilca dolžnosti imenovala Anžeta Logarja, sedanjega tiskovnega predstavnika na službi vlade za evropske zadeve (SVEZ). Kot je za STA pojasnil Krajc, je do razrešitve prišlo z njegovim soglasjem in na njegovo pobudo, v zvezi s svojo prihodnostjo pa je dejal le, da “bo zdaj še tesneje vpet v priprave in na samo slovensko predsedovanje Evropski uniji” v prvi polovici prihodnjega leta.

Neuradno naj bi se Krajc potegoval za visok položaj v SVEZ, vendar pa sam o tem noče govoriti. Za delovno mesto v SVEZ je namreč potreben razpis, ki pa ga zdaj še ni. Naj bi bil pa Krajc eden glavnih kandidatov za ta položaj.

Video: Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji

Komentiraj