Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Bistvo programa ZKS

31. maj 2007 ob 14:09 | Maja Čakarić |

V svojem govoru ob 25. obletnici Nove revije je premier Janez Janša prebral tudi govor Milana Kučana v Tacnu leta 1988. S svojimi pikrimi pripombami je celo nasmejal zbrano občinstvo.

.

“… mislim, da je po tem nastopu v bistvu razložen program slovenskih komunistov kako situacijo reševati …”

Video: Maja Čakarić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 14 x komentirano
  1. D_F pravi:

    Obožujem govore komunistov., posebej če so popestreni s CITATI komunistov…a na koncu je manjkal še citat: OBLAST sem Jaz. Tako bi bilo povedano vse…

  2. komunist pravi:

    Jao … a to da je rekel Kučan…. po moje Janša laže !!!

  3. Zweibeiner pravi:

    Se mi kar smili tale naš vladar. Čas, ki ga je porabil za pripravo tega govora, bi lahko porabil za bolj državno koristne namene. Je naš vladar lahko še bolj obupan?

  4. pozitivo pravi:

    Hudo, če se ima naš predsednik vlade čas ukvarjati s takimi zadevami …..

  5. Jst pravi:

    Kaj se vi vsi tukaj sprenavedate, da je bii Kučan predsednik Zveze Komunistov?

  6. D_F pravi:

    Ej ti (jst) , nobeden se ne spreneveda, da je bil Kučan šef SLO komunistov, vendar je bil Janez Janša in še kopica so-tovarišev iz SDS stranke, prav tako član ZK in se vsi na veliko sprenevedajo, Zaka je obiskoval najbolj komunistično smer na FDV - obramboslovje ? Zato, da brani tekovine … Preneumno, da kot šef vlade vlači vsa pasja Jajca iz zgodovine. In kaj nam je povedal za bodočnost - NIČ!

  7. janči pravi:

    Ubogi JJ, meni se smili. Mislim, da trpi za paranojo in sedaj uporablja vse možne in nemožne argumente, prej “argumente” moči, sedaj “argumente” sovraštva. Upam, da ne bo zdrsnil pregloboko.

  8. Simonitius pravi:

    Sram vas je lahka, ko brante to rdečo drhal!!

    Pravi LJUDJE kot je pa Pučnik pa še ne dobijo pogreba z državniškimi častmi, medtem, ko pa bivši zatiralec uživajo v časteh ti. urada bivšega predsednika… Počasi melje pravica, ampak na koncu pokaže svoj pravi obraz. Veliko kislih jih še čaka….hahaha

  9. Luka pravi:

    Super!!

  10. maži pravi:

    Slovenci so tko al tko butasti,medtem ko so volilci novonastalih držav drugje po Evropi postavili na oblast desidente in ostale borce za demokracijo (poljska-walensa.češka-havel)so hlapci slovenčki spet izvolil komunista.Pučnika so pa proglasili za revanšista namesto da bi ga izvolil za predsednika.Zdej pa nekateri ljudje ki so se kar na odru preoblekl v drugo barvo očitajo Janši isto kar so Pučniku.Ampak fantje če vam je prav al ne državo Slovenijo je začela delati JBTZ.

  11. MH pravi:

    Maži, se delno strinjam, čeprav pri nas o kakšnih disidentih ni govora. Če že kdo, potem Bučar in Pučnik. In glede na to, kako stojimo v primerjavi z državami, ki jih omenjaš, ni bila izbira volivcev nič tragičnega. Mnenje prof. Bučarja pa verjetno tudi poznaš. Janši ne odrekam vloge pri osamosvajanju, mislim pa, da bi moral 17 let kasneje kot “borec za demokracijo” in seveda trenutni premier, tudi ravnati temu primerno, ne pa da vsakič, ko mu gre za nohte, postane mučenik z Roške.

    In uboga bi bila država, ki bi jo začela JBTZ.

  12. 007 pravi:

    In res se je v Sloveniji ponovilo leto 1931 s prihodom Janše na ablast.

  13. Ščurek pravi:

    Ni važno, kaj je človek rekel (v peljanju zmernega političnega taktiziranja) ampak kaj je naredil (ves razvoj dogodkov do ključnega momenta leta 1989). Kučan je peljal zmerno pot do cilja in republika Slovenija je bila prva osamosvojena! Smisel politike je politična igra, ima svoj takt, ki se mu je treba potrpežljivo prilagajati, da bi na optimalen način dosegel določen cilj. Ostale republike niso imele te sreče oz. tako sposobnega vodstva. Radikalne in revolucionarne poti so bile za tisti čas kvečjemu usodne. Ali bi bilo bolje že leta 1987 razkriti simpatije za osamosvojitev in danes preštevati žrtve osamosvojitvene vojne v desettisočih?

    Kako nesramni in neodgovorni so ti površinski očitki, ki jih plasira Janša. Če prefinjenega političnega taktiziranja ne razume in ne obvlada, je to za najvidnejšega državnika precej žalostno. To so podli poskusi demantiranja ljudi, ki so bili de-facto odgovorni za osamosvojitveni uspeh!

    Skratka, ni važno, kaj je kdo rekel ampak kaj je napravil. In kaj dobrega je za Slovenijo in Slovence v svoji karieri napravil Janez Janša?

  14. Diyarbet pravi:

    Thank you great posting about essential oil. Hello Administ . Diyarbet , Diyarbet Giriş , Diyarbet Güncel Giriş , Diyarbet yeni Giriş , Website:

Komentiraj