Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Starina Kosem na Delu

28. maj 2007 ob 20:13 | Denis Sarkić |

Danes so večinski lastniki časopisne hiše Delo zamenjali nadzorni svet. Predsednica nadzornega sveta je postala državna sekretarka z ministrstva za gospodarstvo v odstopu Andrijana Starina Kosem, nova člana sta postala odvetnik Stojan Zdolšek in Rebeka Lah. Uprava pa zaenkrat ostaja nespremenjena, z Danilom Slivnikom na čelu. Tudi odgovorni urednik Peter Jančič bo še nekaj časa urednikoval.

Kot je na novinarski konferenci po seji skupščine - sklicana je bila na zahtevo največjega, 94-odstotnega lastnika Dela, Pivovarne Laško - dejal predsednik uprave Dela Danilo Slivnik, bo uprava pod novimi nadzorniki nadaljevala svoje delo v okviru z letnim načrtom in programskimi izhodišči. “Cilj uprave, nadzornega sveta in lastnikov je uspešno podjetje v vseh pogledih,” je zatrdil.

Po besedah Starine Kosmove nadzorni svet upravo Dela podpira v vseh njenih načrtih. “Strinjamo se z oceno uprave, da bodo potrebne nekatere uredniške spremembe. Potrebni pa bodo tudi določeni ekonomski ukrepi, da Delo kot osrednji slovenski časnik pridobi na kakovosti, poveča branost, ohrani vodilni položaj na domačem trgu in morda širi svoje poslovanje na tuje trge,” je poudarila nova predsednica Delovih nadzornikov.

Nadzorni svet, v katerem sedita še predstavnika zaposlenih Veso Stojanov in Tomaž Prpič, zaposlene na Delu, po besedah Starine Kosmove, vidi kot ogromen intelektualni potencial, s katerim je mogoče zastavljene cilje doseči. “Predstavniki kapitala v nadzornem svetu želimo, da Delo postane neodvisno od kakršnihkoli političnih in gospodarskih lobijev ter uspešno nadaljuje svojo strategijo in razvoj tudi v prihodnje,” je zatrdila.

Hkrati bo podjetje začelo izdajati nov brezplačni tednik, ki ga po mnenju Danila Slivnika tržišče zahteva. Razmišljajo pa tudi o novem dnevnem časopisu, ki bo namenjen bolj lahkotnemu branju. Slovenske novice ostajajo nespremenjene, saj je njihova prodaja še vedno dobra.

Danilo Slivnik: “… časopisi so dinamična stvar, časopisi so zahtevna stvar …”

Video: Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 7 x komentirano
  1. muc pravi:

    Tale tiskovka je pa višek arogance. Demagog, Kmetica in Vesoljec.

  2. Luka pravi:

    Hehehehe. Na 11.50 sekundi pa je Slivniku skoraj ušlo, da bo Delo uravnotežen časopis. Pa se je hitro popravil. Očitno je floskula “uravnotežen” že de mode. :D

  3. robert pravi:

    Kar tako naprej, dajmo uničiti še en časopis, saj imamo veliko izkušenj s tem.

  4. Fowler pravi:

    Hehe.

    Naklada je stabilna :-))) Poglejte na http://www.soz.si/projekti_soz/preglednica_revidiranih_prodanih_naklad/ V zadnjem četrtletju 2006 so dnevno prodali 65.724 izvodov, v prvem četrtletju 2007 pa 64.469 izvodov. Za primerjavo, v obdobju julij-september 2004 je Delo dnevno prodalo 78.125 izvodov osrednjega slovenskega časnika. Ja, naklada je v teh časih stabilna.

  5. rok pravi:

    Ne vem, če obstaja ženski naziv za tak poklic,…ampak prišla je Slivnikov rabelj.

  6. rok pravi:

    …. pa še una odvetniška podlasica od Zdolška.

  7. JB pravi:

    Mislim pa kaj so oni enotirni sistem čez noč posvojili in je prišlo do združitve dveh ločenih organov. Uprava je neodvisna pri svojem delovanju in je zato tudi odgovorna. Slivnik še svojih pravic ne pozna kot predsednik uprave - pravi nesposobnež.

Komentiraj