Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Terminali, ne hvala!

27. maj 2007 ob 12:12 | Denis Sarkić |

Bivši predsednik uprave Luke Koper Bruno Korelič in poslanec SD Aurelio Juri sta pri vprašanjih glede gradnje plinskih terminalov v Tržaškem zalivu skorajda na isti poziciji, čeprav sta se v preteklosti že oba poučevala o teh projektih. Vendar je zdaj, po več kot desetih letih, njuno mnenje zelo podobno.

Oba sta proti gradnji terminalov, vendar Korelič vseeno malo razmišlja tudi o ekonomskih učinkih. Jasno, saj je bil šef Luke Koper ko se je ta razvijala v pravo svetovno pristanišče. Tudi za transport premoga, ki je ravno tako razburjal javnost in še najbolj prebivalce Ankarana, ki so bili proti še večji širitvi koprske luke.

Aurelio Juri je v krajšem intervjuju za Vest tudi odgovorja aktualnemu koprskemu županu Borisu Popoviču, kaj je morda podpiral v preteklosti. Hkrati pa tudi komentiral Pahorjevo neodločnost in koga bi morda raje stranka kandidirala na letošnjih predsedniških volitvah. Koga že? Aha, bivšega guvernerja Banke Slovenije Mitjo Gasparija. Ker ima liberalno-socialne poglede na svet. No ja, nima pa karizmatične aure Boruta Pahorja. In premalo se smeje. Kaj pa Bruno? Korelič bo še vedno raje zasidran v penziji.

Bruno Korelič: “Pogojev za tak terminal v koprskem zalivu ni.”

Video: Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji

Komentiraj