Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Svoboda narodu

27. maj 2007 ob 10:21 | Denis Sarkić |

Na slovesnosti v spomin na požig partizanske vasi Gabrovica pri Črnem Kalu in na poboj domačinov 28. maja 1944 je bilo vroče. Sonce je žgalo in temperatura je kazala lepih 30 stopinj. Začuda, da se zaradi vročine ni zgrudil noben praporščak, kar smo bili vajeni že večkrat ob takih priložnostih. Poleg ritmov partizanskih in zavednih primorskih pesmi je na slovesnosti spregovoril tudi bivši predsednik Republike Slovenije Milan Kučan.

V svojem govoru je med drugim govoril o slovenski politiki, evropski ustavni listini, slovenskem boju za svobodo in samostojnost, svobodi govora, socialni pravičnosti, sproščeni Sloveniji, letošnjih predsedniških volitvah, se postavil v bran predsednika Janeza Drnovška in hkrati okrcal premiera Janeza Janšo. S spoštovanjem, tudi do nekaterih drugih v vladi. In še in še. Ker so vsi slovenski mediji le delno povzeli Kučanov govor, vam ga na Vesti, poleg reportaže s slovesnosti in himno Vstajenje Primorske ter krajšega intervjuja z Milanom Kučanom pod črnokalskim viaduktom, objavljamo v celoti.

“No, jaz lupine ne poznam.”

“Pravice misliti in svobode govoriti si ne dam vzeti!”

Video: Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. Slovan pravi:

    Vse pohvale Vesti na vesti. kar tako naprej

  2. Robert pravi:

    Milan Kučan: “Ne morejo biti odgovorni in krivi predvsem delavci za to, da se ne ustvari več, da produktivnost in dodana vrednost ne rastejo hitreje. Ni se kar tako mogoče strinjati s stališčem, da slovenski delavec dela premalo in slabo in da je zato še preveč plačan. … Če učinek njegovega dela ni dovolj velik, je problem prej kje drugje.”

    Mićo Mrkaić: “Slovenija je leta 1940 po BDP na prebivalca skoraj dosegla Avstrijo, leta 1990 pa je imela le 40 odstotkov avstrijskega BDP na prebivalca.”

    No, kdo je odgovoren in kriv?

  3. flayo pravi:

    @ robert

    kdo si deli nagrade, če je podjetje uspešno?
    kdo dobi odpoved, če gre podjetju slabo?

Komentiraj