Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Teroristični terminal

24. maj 2007 ob 17:29 | Katja Lenart |

Srečko Prijatelj iz Slovenske nacionalne stranke je danes predstavil črni scenarij v zgodbi gradnje spornih terminalov. Lahko bi nas napadli teroristi, terminali pa bi povzročili huronsko eksplozijo. Človek se zamisli, mar ne?

“Samo en večji izstrelek v to območje bi povzročil zelo veliko eksplozijo, ki bi imela katastrofalne posledice, za dejansko eno tretjino Slovenije”

Video: Katja Lenart

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. oskar pravi:

    To je človekov najboljši Prijatelj.

  2. Mirjana pravi:

    Žalostno je slišati komentar gospoda Prijatelja o terminalih. Človek dobi občutek, da se v naših političnih krogih le sistematično lotijo “problematik”, ki dnevno “vžgejo” na tržišču lobiranja za politične točke.
    TERMINALI V TRŽAŠKEM ZALIVU SO NESPREJEMLJIVI….iz prometnega, ekološkega, varnostnega, področja in temu dodamo nevarnost (realno) za militarizacijo celotnega območja.
    Zanimivo bo slediti oddaji Kontraplan, ki je bila na sporedu na hrvaški nacionalki pred par dnevi na temo terminalov v Jadranu…..pričakujemo posnetek ter ga objavimo. Morda prebere tudi gospod Srečko Prijatelj.
    Naša vlada nas je na tem področju popolnoma izdala, od MZZ Rupla , preko MOP Podobnika, pa do same koalicije v vladi.
    To so dejstva, veliko bolj zaskrbljujoča, kot se morda zdi. Govoričimo o Sovi, 1000 eu gor, dol, zdravilci, prisluškovanje, a vsi vemo, da smo “pod lupo” oblasti, v trenutku, ko izstopimo iz čredne mase…zato se nehajmo sprenevedati in slepiti….zamislimo se in ne skrivajmo glave v pesek…odprimo oči, …nikar ne nasedajmo načrtnemu sejanju nestrpnosti med nami. Bili smo si veliko bolj enotni…in lahko smo ponovno. Gre za našo skupno usodo za naša življeja, za del naše osebne odgovornosti in ne nazadnje za naše dostojanstvo.

  3. Matjaž pravi:

    Doziranje novic javnosti (ponovno se je pričelo s izjavo predsednika uprave Luke Koper o nameravani gradnji plinskega terminala v Luki Koper ) ima točno določen namen.
    Vendar se je zgodba začela ponavljati v resnici že pred meseci in sicer ob obisku vlade v Rusiji. Rusija ima do Slovenije namreč odprt namreč dolg v višini kar nekaj deset milijonov dolarjev. zgleda, da se je naša vlada odločila ta dolg kompenzirat v obliki energentov (plin, nafta). Da je temu verjetno res tako, mi govori dejstvo, da si lahko naša vlada ravno skozi energente odreže največji kos pogače, namreč doma preko trošarin in davkov. Kot drugo potrjuje moje sume, povezava Petrola s Ruskim naftnim velikanom.

    Za uvoz nafte in plina iz Rusije so pa nujne transportne poti in objekti za skladiščenje. Najcenejša in najhitrejša pot, so plinovodi in naftovodi. Eden od takih naj bi se gradil tudi čez Kras. Skladišča za nafto imamo verjetno dovolj velika v Serminu (Koper), nimamo pa plinskega terminala. Če vse zapisano povežemo pridemo do dejstva, da plinski terminal v Luki Koper ni le pobožna želja Luke Koper, temveč je v resnici v interesu Slovenske vlade, katera pa nima toliko političnega bontona, da bi nam državljanom nalila čistega vina. Saj v kratkem ne, saj si ne želi državljanske nepokorščine pred in v času predsedovanja EU.

    No in sedaj lahko pridemo do izjave Italijanskega predsednika vlade včeraj v Trstu. Predvidevam namreč, da naša vlada igra igro pod mizo in želi po tihem dati soglasje Italijanom za gradnjo plinskega terminala v Tržaškem zalivu, saj bi le tako dobila možnost za gradnjo plinskega terminala v Kopru, pod pretvezo če že imajo oni pa bomo imeli tudi mi. Okolje so že tako oni posvinjali. Od EU tudi ni za pričakovati odpora, saj je sami v interesu, da si zagotovi nemoteno dobavo energentov, kar ji sedanje transportne poti ne omogočajo. (zapleti z dobavo pozimi) Pri vsem pa ne gre izključiti možnosti lobiranja v zvezi z nameravano gradnjo drugega bloka JE Krško.

    Torej kaj nam je narediti.
    Nujno moramo združiti moči in povezati vse CI, okolje varstvenike, zelene stranke in združenja,….., skratka moramo pridobiti čim večji narodni konsenz. Pozabiti moramo na lasten prestiž in obveščati javnost na vseh mogočih forumih, portalih, blogih,…., vseposod kjer se nam ponudi možnost. Dejstvo je namreč, da ko bo šlo za res, mediji ne bodo smeli več poročati o tem. Razen kakšnih izjem. Le tako bomo lahko pritisnili na vlado, da bo spoznala, da si takšnih igric pač ne sme več privoščiti.

    Lep pozdrav,
    Matjaž

  4. vacaville news pravi:

    Vacavillenews.us covers local news in Vacaville, California. Keep up with all business, local sports, outdoors, local columnists and more. https://vacavillenews.us/

Komentiraj