Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Morilci dobili 378 let

23. maj 2007 ob 14:04 | Denis Sarkić |

Senat posebnega sodišča v Beogradu je danes izrekel sodbo dvanajstim obtožencem za umor predsednika srbske vlade Zorana Djindjića 12. marca 2003. Prvoobtoženemu Miloradu Ulemeku Legiji, ki ga obtožnica bremeni, da je organiziral atentat, je odmeril 40 let zapora, ravno tako tudi drugoobtoženi Zvezdan Jovanovič Zveki, ki je po navedbah obtožnice z ostrostrelsko puško usmrtil premiera. Ostalih deset obtožencev je dobilo skupno 298 let zapora. Kar znese skupnih 378 let.

Med dvanajstimi obtoženci je sedem pripadnikov nekoč najbolj zloglasne kriminalne združbe v Srbiji, zemunskega klana. Štirje med njimi so dobili po 35 let, trije pa po 30 let zapora. Prvoobtožena, Legija in Zveki, sta bila pripadnika zdaj že razpuščene posebne policijske enote (JSO), s tem, da je prvi bil njen poveljnik do sredine leta 2001, drugi pa ga je zamenjal po njegovi razrešitvi. Med obtoženci so še trije bivši pripadniki JSO oziroma rdečih baretk, kot so jih tudi imenovali. Sodni senat je dva obsodil na po 30 let zapora, enega pa na 8 let zaporne kazni.

pogreb zoran đinđić_foto denis sarkić 01

Srbske solze za umorjenim Zoranom Djindjićem Foto: DENIS SARKIĆ

Ali bo Srbija zdaj lažje zadihala, je vprašanje za politične analitike, bolj zanimivo pa je vprašanje, ali bo Srbija kmalu predala generala Mladića, ki se po nekaterih informacijah še vedno skriva v državi in ne v Rusiji? Ker bi si Srbija s tem dejanjem dokončno kupila vstopnico za Evropsko Unijo. In naši bivši južni bratje Srbi, bi potem zares lažje zadihali! Ostal bi jim le čir na želodcu - samostojno Kosovo!

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji

Komentiraj