Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Kaj je z 255.000 €?

23. maj 2007 ob 22:55 | Denis Sarkić |

Na današnji seji komisije za nadzor proračuna in drugih javnih financ DZ so razpravljali o domnevno spornem poslu pri gradnji Pediatrične klinike, pogodbi med podjetjema Makro 5 in Patner Fin o poslovnem in davčnem svetovanju pri polaganju električnih instalacij v vrednosti 255.000 evrov, ki sta ga podpisala podizvajalca IMP-jevih del v kliniki in s katerim je minister za zdravje (MZ) Andrej Bručan podpisal pogodbo za izvedbo del.

Na seji so opozicijski poslanci spraševali, koalicijski pa branili povabljene goste, ki so nadomeščali ministra Andreja Bručana in ministra Andreja Bajuka (ta sta bila danes na službenem obisku vlade v savinjsko-šaleški regiji), državnega sekretarja na ministrstvu za zdravje Dorjana Marušiča, državnega sekretarja na ministrstvu za finance Andreja Šircelja, šefa pravne službe v MZ Jurija Klepca (znan tudi kot slavni prišepetovalec poslanca SDS Ivana Grilla na njegovi novinarski konferenci o tej temi) in predsednika računskega sodišča Igorja Šoltesa.

Poslanci so dobili s strani ministrstva za zdravje tudi nove predpogodbe in pogodbe vezane na ta posel. Seja je bila po slabih dveh urah razprave prekinjena in se bo nadaljevala v prihodnjem tednu. Med sejo je bilo kar nekajkrat zelo vroče, ker je prišlo do izmenjave ostih besed med pozicijo in opozicijo ter nizkotnih udarcev, zavitih seveda v poslanski “retorični celofan”. Vsekakor vredno ogleda, za tiste bolj zahtevne gledalce pa bomo v posebnem prispevku objavili tudi posnetek skoraj celotne seje komisije.

Besedni dvoboj med predsednico komisije Bredo Pečan (SD) in poslancem Zvonkom Černačem (SDS):

Izjava Milana M. Cvikla po seji:

Odgovor Jurija Klepca poslancem:

Seja komisije, vprašanja poslancev in odgovori predstavnikov iz ministrstev - celotna seja.

Video: Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. Black Mamba pravi:

    Sploh en razumem kako lahko kdorkoli zlorablja gradnjo pediatrične klinike - ki je namenjena otroom - za kakršnekoli lastne interese!
    Obe strani… Ker je očitno, da se gre za metanje polen pod noge.
    Kaj se dogaja v Sloveniji? Se ljudje kaj pogledajo v ogledalo?
    Primitivizem je na pohodu.

  2. badabing pravi:

    Tole me spominja na en dokumentarc iz Ugande. Pa brez zamere!

  3. badabing pravi:

    Aja Idi Amin Dada je not, priporocam pogledat.

  4. Skeptik pravi:

    Dobro, važno da bo elektrika pravilno položena da koga ne strese.

Komentiraj