Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

SOVA postaja noj

22. maj 2007 ob 17:34 | Denis Sarkić |

Poslanec poslanske skupine nepovezanih poslancev Davorin Terčon je danes iz parlamentarnega postopka umaknil novelo zakona o parlamentarnem nadzoru obveščevalnih in varnostnih služb. S tem je naredil prostor za načrtovani usklajeni predlog sprememb zakona, katerega vložitev so napovedale poslanske skupine v povezavi z dogovori o novi razdelitvi članskih mest v delovnih telesih DZ po izstopu 12 poslancev iz poslanskega kluba LDS.

Pet nekdanjih poslancev LDS, zdajšnjih članov združenja Zares, s prvopodpisanim Terčonom je aprila vložilo spremembe zakona, s katerimi bi ustrezneje uredili parlamentarni nadzor, med drugim v primeru posega v informacijsko zasebnost posameznikov pri izpisih iz mobilne telefonije ter nekaterih drugih prikritih ukrepih s strani omenjenih služb.

Terčon pričakuje, da bodo v načrtovanih spremembah zakona, s katerimi bodo parlamentarni komisiji za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb odvzeli zakonodajno funkcijo ter matičnost za zakone v njeni pristojnosti, vključili tudi spremembe, ki so jih predlagali nepovezani poslanci.

Člani komisije pa so danes ponovno odšli na obisk v prostore SOVA, kjer so zopet preverjali nekatere informacije, ki jih je v svojih poročilih objavila vladna delovna skupina in še neke druge indice o nepravilnostih v agenciji.

Davorin Terčon: “… Sova ni več ptica, ki leti …”

Video: Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 1 komentar
  1. badabing pravi:

    Glej in se čudi!

Komentiraj