Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Odlikovani lord

22. maj 2007 ob 13:14 | Matjaž Ambrožič |

Slovenski veleposlanik v Veliki Britaniji Iztok Mirošič je včeraj popoldne na krajši slovesnosti v prostorih slovenskega veleposlaništva v Londonu izročil priznanje Red predsednika republike Slovenije lordu Georgeu Robertsonu - nekdanjemu generalnemu sekretarju severno-atlantske zveze - za poseben prispevek pri vključevanju Slovenije v zvezo NATO. (Bilo je lepo in nekaj deset gostov, med njimi tudi nekaj lordov in visokih diplomatov je veselo srkalo Kristančiča in Radgonsko)

Lord Robertson, ki je zdaj predsednik Kraljevega inštituta za mednarodne odnose, se je za priznanje iskreno zahvalil in pozdravil izjemno pot Slovenije od njene osamosvojitve do njene današnje, kot je poudaril, ključne vloge v srednjeevropski regiji, še posebej ob političnih in vojaško-strateških vprašanjih, ki zadevajo območje zahodnega Balkana.

Na sprejemu so bili tudi Peter Ricketts, šef britanske diplomacije (permanent under-secretary and head of diplomatic service), David Hannay (nekdanji britanski veleposlanik v ZN) in Sova-master Matjaž Šinkovec, ki je z lordom Robertsonom utrjeval našo pot v Nato, in to tako v času, ko je bil prvi ambasador Slovenije v Veliki Britaniji (in je bil tedaj Robertson še petelinja opozicija v parlamentu) in ko je bil kot ambasador pri Evropski skupnosti ter obenem predstavnik Slovenije na sedežu NATO-a v Bruslju.

PS. Mislil sem, da je lord Robertson že na pogled hud diplomatski jastreb, a se je izkazalo, da je čisto fin in uglajen aristokrat. Mogoče je čas njegove diplomatske krvoločnosti, ki jo mora vsak ta politik, imeti nekje okrog duše, mimo. Še zdaj se sprašujem, kako so njegove odločitve še pred leti premikale tone vojaške opreme, pošiljale super bombnike v akcijo, in nenazadnje pospravile tudi kakšnega čisto nedolžnega (?!) ipd. Res, kar čudaški je ta svet!

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. Grega Fajdiga pravi:

    Umm, kdo je pa to pisal? Tipkarskih napak kar mrgoli :-)

  2. GlucoTrust pravi:

    GlucoTrust is a revolutionary blood sugar support solution that eliminates the underlying causes of type 2 diabetes and associated health risks.

Komentiraj