Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Mariborski proračun

22. maj 2007 ob 17:19 | Vesna Lovrec |

V prostorih Mestne občine Maribor so danes na novinarski konferenci župan Franc Kangler in podžupani Danilo Burnač, Rok Peče in Andrej Verlič predstavili sprejeti proračun MOM za leto 2007. Po besedah župana Kanglerja bodo skupni prihodki v letu 2007 znašali 87,8 mio EUR, predlagani obseg odhodkov finančnih načrtov za letošnje leto pa znaša 110,2 mio EUR. Največ sredstev, 45,9 mio EUR je predvidenih za družbene dejavnosti kot so predšolska vzgoja, šolstvo, kultura, socialno varstvo, zdravstvo in šport.

Razlika med predlaganimi izdatki in prejemki se bo pokrivala iz prenosa ostanka sredstev na računu proračuna MOM na dan 31.12.2006. Vendar to še vedno ne bo dovolj, zato bo občina za vlaganje v cestno infrastrukturo 2,4 mio EUR namenila iz prodaje kapitalskih deležev, poleg tega pa se bo še zadolžila, in sicer v višini 2,2 mio EUR .


“Denarnica mestne občine ne bo prekratka.”

Na vprašanje, kaj meni o tem, da si Stojan Auer, predsednik stranke Lista za pravičnost in razvoj prizadeva ustanoviti nekakšno »pravično« komisijo, ki bi reševala podobne primere, kot je prav njegov, je župan Kangler, sicer off the record, povedal, da naj Stojan svojo pravico išče na sodišču.

Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. Lili pravi:

    Če je bilo rečeno off the record, bi moralo ostati off the record.

  2. Menorescue pravi:

    MenoRescue™ is a women’s health dietary supplement formulated to assist them in overcoming menopausal symptoms.

  3. Quietum plus pravi:

    The Quietum Plus supplement promotes healthy ears, enables clearer hearing, and combats tinnitus by utilizing only the purest natural ingredients. Supplements are widely used for various reasons, including boosting energy, lowering blood pressure, and boosting metabolism.

Komentiraj