Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Punčke za 30.000 €

17. maj 2007 ob 0:01 | Katja Lenart |

Medtem ko so v svetu znanih trenutno “in” posvojitve otrok iz tretjega sveta, pa slovensko društvo Unicef že tretje leto zapored omogoča posvojitev punčke iz cunj. Nocoj se je odvila tretja dražba, ki pa je bila celo zelo zabavna.

Lado Bizovičar je s pomočjo glasbenikov (kvintet Astorpia, Fourklor in Jararaja) izvedel pravi performans. Tudi temu bi lahko pripisali krivdo, da so udeleženci dražbe za otroke iz držav v razvoju (konkretno za cepljenje proti davici, ošpicam, oslovskemu kašlju, otroški paralizi, tuberkolozi in tetanusu) tokrat zbrali kar rekordnih 30.000 (trideset tisoč!) evrov. Najdražje se je prodala punčka Alana Hranitelja Anastazija Zoja, ki jo je za 2.000 evrov posvojil direktor generalnega sponzorja prireditve (Amway Slovenija) Jani Resnik.

Z 42-timi punčkami iz cunj, ki so jih naredili različni slovenski ustvarjalci in so imele (vsaka) izklicno ceno 171,10 evrov (toliko je cena cepljenja desetih otrok proti šestim nalezljivim boleznim), so na dražbi zbrali 27.112 evrov, vendar je prvi mož KD Group Matjaž Gantar dodal še nekaj drobiža in celoten izkupiček je tako 30.000 evrov. Po mojem izračunu bo tako cepljenih približno 1753 otrok (in prav toliko otrok bo zaradi tega najbrž tudi preživelo).

Voditelj dražbe Lado Bizovičar: “Zoran, do konca morte sedet, ne morte kr plačat, pa it”.

Video: Katja Lenart

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 7 x komentirano
  1. christooss pravi:

    Vse lepo in prav. Ampak bi bilo veliko boljše ta sredstva namesto za kratkoročne porabiti za srednje in dolgoročne plane. npr šole. V teh šolah pa potem poskrbeti za socialo otrok od prehrane do cepljenja naprej. Res pa je, da je potem treba zbrati veliko več denarja.

    Me pa še zanima od kje izračuni, da bo cepljenih prav 256 otrok?

  2. katja pravi:

    30.000 evrov delimo z 171, 10 (kolikor je bila izklicna cena in je tudi cena cepljenja enega otroka proti šestim nalezljivim boleznim) in dobimo tam okoli 175, se opravičujem. Pozna ura me je zakalkulirala… Popravljam, hvala za pomoč.:) Brez zamere.
    K.

  3. jaz pravi:

    zdravo. bi popravila malo tole novico, namreč 171,10 eur je cepivo za DESET otrok, ne za enega, za enega je 17,11 eur - preverite na www.unicef.si. Tako da je bilo rešenih cca. 1.700 otrok. saj majo na unicefovi strani tudi novico objavljeno, čist tako, za preverit kak podatek.

    lp,
    jaz.

  4. štulič pravi:

    Matjaž. Bravo! Punk’s not (on a) diet!
    Lado, Lado… need jou!

  5. robert pravi:

    Bravo!

  6. Black Mamba pravi:

    Moram pokomentirati, ker mi ne da mira.
    Pozdravljam radodarne slovenske vplivneže in podjetnike in župane in ostale, ki so prispevali drobiž in skupaj zbrali 30.000 evrov ampak ne morem mimo dejstva, da je otroška pediatrična bolnišnica (ki je veliko bližje domu) še zmeraj nedokončana in da se mamice stiskajo v premajhnih sobah in spijo na stolih, ker ni ustrezne opreme (oziroma so odvisni od dobrote preostalih dobrodelnih ustanov, ki se nanje sploh spomnejo).
    Vse super in prav za UNICEF samo zakaj se ne bi malo bolje organizirali glede dobrodelnosti - številni so je potrebni v Sloveniji.
    Seveda me zanima, če se dobrodelni prispevki nekega podjetja še zmeraj štejejo kot davčna olajšava ali so že spremenili politiko?
    Pohvale za vest - Jonas, nisem vedela, da že očka…čestitam! Lahko bi se “zangažirali” kaj še za ostale socialne sfere in malce preusmerili kakšne “prispevke”, da pridejo v prave roke:-)

    lp

  7. TropiSlim pravi:

    TropiSlim is a unique dietary supplement designed to address specific health concerns, primarily focusing on weight management and related issues in women, particularly those over the age of 40. TropiSlim targets a unique concept it refers to as the “menopause parasite” or K-40 compound, which is purported to be the root cause of several health problems, including unexplained weight gain, slow metabolism, and hormonal imbalances in this demographic.

Komentiraj