Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Pakt za vodenje EU

17. maj 2007 ob 19:49 | Denis Sarkić |

Predsedniki SDS, SD, NSi, SLS in DeSUS, vodja skupine nepovezanih poslancev in predstavnika narodnosti v DZ so podpisali sporazum o sodelovanju za uspešno predsedovanje EU ali po domače “Pakt o nenapadanju med predsedovanjem vlade EU”, ki ga je parlamentarnim strankam in poslancem predlagal premier Janez Janša. Podpis sporazuma je po besedah premiera dokaz, da Slovenija predsedovanje uniji jemlje resno. Podpisniki so v izjavah po podpisu poudarjali predvsem, da sporazum v sedanji obliki opozicije pred in med predsedovanjem ne bo omejeval.

“Sporazum je popolnoma uravnotežen in enako zavezuje poslanske skupine koalicije in opozicije ter tudi vlado,” je poudaril premier Janša. Predsednik SD Borut Pahor je zatrdil, da sporazum ne omejuje opozicije v pravicah, ki ji pritičejo po ustavi in poslovniku Državnega zbora.

Prav omejevanje nadzorne vloge opozicije je bilo med najpogostejšimi kritikami predloga sporazuma, na katerega so stranke lahko podale svoje pripombe in o katerem so se nato usklajevale. Opozicijski SNS in LDS pa sta omejevanje opozicije navedli med glavnimi razlogi za zavrnitev podpisa sporazuma.

Janez Janša: “… te sporazume je podpisala vedno večina, ne vedno vsi parlamentarni dejavniki, tudi tokrat se je zgodilo tako …”

Video: Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. pajrt pravi:

    ja, pahor je bil na janševi desni ;) :lol:

    btw sej nočem težit, ampak a bo pol članek o predstavitvi lukšičeve knjige? :P

  2. Denis Sarkić pravi:

    Ja, bo zagotovo, le do vikenda moraš počakati…

Komentiraj