Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Podobnik proti Hrvaški

14. maj 2007 ob 17:47 | Denis Sarkić |

Danes je predsednik Slovenske narodne zveze pri SLS Marjan Podobnik predstavil ustanovljeni Zavod 25. junij, v katerem poleg njega kot direktorja združuje še člane strokovnega sveta zavoda v sestavi: Duša Krnel - Umek (predsednica sveta), Peter Pavel Klasinc, Branko Janez Rojc, Ana Kalc - Hafner in Pavel Zupančič.

Namen Zavoda 25. junij je, kot so pojasnili na današnji novinarski konferenci, varovanje narodne dediščine, osveščanje, izobraževanje in obveščanje slovenske in tuje javnosti o narodni dediščini Slovencev. Hkrati so danes predstavili še zemljevid Slovenije, ki vsebuje tudi podrobno označene mejne probleme s sosednjo Hrvaško. Zemljevid so natisnili v nakladi 5000 izvodov, ki ga bo mogoče kupiti v knjigarnah Mladinske knjige za 7,90 €.

Napovedali so tudi, da bodo začeli z zbiranjem podpisov za referendum o vstopanju hrvaške v EU, le v primeru, če bo Slovenija podpisala s Hrvaško pridružitveni sporazum, brez vnaprejšnje rešitve mejnih problemov. Ljudi pozivajo, da na njihovi spletni strani Zavoda 25. junij izpolnijo formular s podatki, ki bi zavodu omogočil zbrati bazo podatkov za morebitno zbiranje podpisov za referendum.

Video: Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 1 komentar
  1. D_F pravi:

    Čigav denar se bo kanaliziral skozi Zavod ? Upam, da ne to davkoplačevalski…

Komentiraj