Tuesday 1. October 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

SDS in prišepetovalec

11. maj 2007 ob 17:25 | Denis Sarkić |

Poslanec SDS Ivan Grill je na novinarski konferenci komentiral pobudo za sklic nujne seje komisije za nadzor proračuna in drugih javnih financ, na kateri bi na zahtevo poslanske skupine SD obravnavali domnevno sporen posel v zvezi z izvedbo instalacijskih del v novi Pediatrični kliniki.

Naj spomnimo zakaj pravzaprav gre. Ministrstvo za zdravje se odločilo za javno zbiranje naročil za storitve v Pediatrični kliniki. Ponudbo so objavili v slovenskem in evropskem uradnem listu. Dobili so dve ponudbi, a ker je ministrstvo ocenilo, da je v obeh primerih ponujena cena previsoka, je nadaljevanju pogajanj ceno uspelo znižati za 700 milijonov tolarjev.

Posel je dobilo podjetje IMP in to je bilo, kot je poudaril Grill, tudi edino podjetje, s katerim je ministrstvo sklepalo pogodbo. Se pa Grillu zdi povsem razumljivo - saj gre za zahtevna dela -, da si je podjetje izbralo podizvajalce, s katerimi je sklenilo konzorcij.

Kot sporno v SD omenjajo davčno in poslovno svetovanje v višini 255.000 evrov pri projektu izgradnje elektroinstalacij v novi Pediatrični kliniki, za katerega je Podjetje Makro 5, eden članov konzorcija, sklenilo s podjetjem Partner Fin, ki je v lasti Domna Zavrla.

Na konferenci SDS je sedel tudi človek iz ministrstva za zdravje, ki je poslancu Grillu “prišepetoval”, ko se je ta ob novinarskih vprašanjih znašel na tankem ledu. Na vprašanje, kdo je ta gospod iz ministrstva, nismo dobili odgovora. Po konferenci nas je poklicala tiskovna predstavnica poslanske skupine SDS Janja Pavlin in nam povedala, da je gospodu “prišepetovalcu” ime Jurij Klepec. Klepec je vodja pravne službe na ministrstvu za zdravje, ki naj bi sodeloval pri sestavljanju pogodb za ministra Bručana.

Video: Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 1 komentar
  1. muc pravi:

    Kakšna beda :(. Tale SDS je pa res siromašen s kadri (kar me zelo skrbi pred predsedovanjem EU). Ta levi je prepričljiv kot William H. Macy v filmu Fargo, ta desni je pa pač Klepec - kot vodja pravne službe bi bil lahko malo bolj taktičen in iznajdljiv.

Komentiraj