Tuesday 1. October 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Oškodovani pri kliniki?

10. maj 2007 ob 19:48 | Denis Sarkić |

Poslanska skupina SD je danes vložila zahtevo za sklic nujne seje komisije za nadzor proračuna zaradi suma oškodovanja državnega premoženja pri naročilu in izvedbi projekta: Pediatrična klinika. Milan M. Cvikl je na aprilskem zasedanju DZ na ministra za zdravje in finance, Bručana in Bajuka, naslovil vprašanje, ali lahko na področju porabe javnega denarja na področju investicij v zdravstvu zagotovita smotrno in transparentno porabo javnega denarja. Ne Bručan in ne Bajuk nista odgovorila.

Cvikl je danes razložil zakaj gre pri projektu pediatrične klinike za sum oškodovanja. Sporno je davčno svetovanje, ki ga je pred podpisom pogodbe med ministrstvom za zdravje in podjetjem Makro 5 slednje sklenilo s podjetjem Partner Fin. Cena davčnega in poslovnega svetovanja pri projektu izgradnje elektroinstalacij v Pediatrični kliniki je znašala - 255.000 evrov. Poslanci SD tako pričakujejo, da bodo Bručan, Bajuk, ministrstvo za finance, urad za nadzor proračuna in računsko sodišče na seji komisije predložili listinske dokaze o tem, kaj je v ozadju posameznih pogodb.

“… potem pa, seveda pred podpisom pogodbe z ministrstvom za zdravje, to podjetje sklene za četrt milijona evrov davčnega in poslovnega svetovanja pri projektu polaganja električnih kablov v Pediatrični kliniki …”

Video: Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 1 komentar
  1. Black Mamba pravi:

    Poslovne mahinacije, korupcija in procenti,..
    To je v ozadju,..
    Primitivni slovenski voditelji - za tak drobiž se prodaja ponos in učinkovitost…

Komentiraj