Tuesday 1. October 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Sporni častni meščan

9. maj 2007 ob 16:49 | Denis Sarkić |

9. maj - dan osvoboditve in dan Evrope je letos v Ljubljani povzročil nekaj malega političnega razburjenja. Ker so ljubljanske oblasti odločile, da bodo podelile naziv častnega meščana tudi Milanu Kučanu, so svečanost na Ljubljanskem gradu bojkotirali predstavniki državnih oblasti in mestni svetniki SDS. Dimitrij Kovačič iz SDS-a je dejal, da bi “zaslugo oz. zahvalo za zasluge lahko oproda svojemu gospodarju ponudil tudi drugačno plačilo”.

Ob Milanu Kučanu sta častna meščana postala še pisateljica in prevajalka Kristina Brenkova ter pesnik in prevajalec Tone Pavček.

Zoran Janković: “Hej mašinca zagodi…”

Video: Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. komunist pravi:

    Kako lahko našega Kučana tako napadajo ???
    Prasci !!!

  2. M pravi:

    Časno medčanstvo po politini liniji je vedno bilo in kot je videti vedno bo…. potem pa pridejo novi časi, novi nazori… in stvari se obrnejo.

    Veste v koliko mestih je bil častni meščan zaradi zaslug Adolf Hitler ? - Pa so prišli novi časi… in Hitlerja so povsod izbrisali iz liste častnih meščanov. - Veste v koliko mestih je bil častni meščan Josip Broz ? - Pa so prišli novi časi… poglejte danes malo po južnih državah in povprašajte malo v kolikih mestih je še vedno častni meščan.

    In ko pridejo novi časi….

Komentiraj