Tuesday 1. October 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Registrirajmo pedofile

8. maj 2007 ob 13:01 | Katja Lenart |

V poslanski skupini Slovenske nacionalne stranke so danes predstavili in podali predlog in razloge za uvedbo nacionalnega registra pedofilov.

Na Vlado Republike Slovenije so naslovili pisno poslansko pobudo za oblikovanje posebnega zakona o varuhu otrokovih pravic, sicer pa so tudi varuhinjo človekovih pravic Zdenko Čebašek Travnik pozvali, da pristopi k oblikovanju posebnega organa, ki bi skrbel izključno za varstvo otrokovih pravic.

In kako neki bomo pedofile prepričali, da bi se registrirali v nacionalni register pedofilov? Poleg pedofilov, ki so jih za take priznali sodni in drugi pristojni organi, je namreč med nami še množica neodkritih pedofilov, ki se sami, jasno, ne bodo registrirali v register pedofilov. Tudi to smo povprašali poslanko SNS Barbaro Žgajner Tavš.

“Pedofili so bolni ljudje, gre za zlo majhno skupino ljudi sicer … “

Video: Katja Lenart

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. Dinozaver pravi:

    Mogoče bi jim ponudili kake ugodnosti, popuste, sodelovanje v nagradnih žrebanjih, zastonjske vstopnice za oddaje razvedrilnega programa državne komercialne televizije, živalski vrt in slično.

  2. komunist pravi:

    Prasica … pravi, da so proti Hrvaški, ona je bila pa za prvomajske na Krku.

  3. Boris_j pravi:

    To je tipičen primer, oziroma pristop “postmoderne” kazensko-pravne politike. Do kriminalcev skorajda vseh vrst je vse bolj agresivna, s strukturnimi problemi pa se nikoli ne ukvarja. Najbrž ni časa.

    Nekateri strokovnjaki so že opozarjali, da v današnjem času v različnih državah prihaja do tendence, da se kaznovalna politika prepušča v roke takim ljudem (npr. politikom), ki za take stvari večinoma sploh NISO USPOSOBLJENI. Za kriminalna dejanja pa se vse bolj poudarja le subjektivna odgovornost in izolacija od baje “zdrave”, oziroma moralne večine. Skratka, idiotsko.

  4. HST pravi:

    Čisto nič ni narobe z javno dostopno evidenco pedofilov. Takšne prakse imajo tudi drugje. Večji problem je neučinkovitost odkrivanja takšnih dejanj. Pa tudi z zadrtimi Slovenci, ki v obrambi vaškega župnika napadejo žrtve, ki so si po destih letih in več upale spregovoriti. Dober EPP bi recimo naredila že “pedofilska lustracija” v RKC. A tukaj bo pač tako kot na Poljskem. Družbo bodo očistili sodelavcev Udbe, ipd., namesto, da bi jo očistili golazni z lepljivimi prsti in lizikami v žepih.

  5. Claritox pravi:

    Claritox Pro™ is a natural dietary supplement that is formulated to support brain health and promote a healthy balance system to prevent dizziness, risk injuries, and disability. This formulation is made using naturally sourced and effective ingredients that are mixed in the right way and in the right amounts to deliver effective results.

Komentiraj