Tuesday 1. October 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Janša o Franciji, Turčiji in izbrisanih

7. maj 2007 ob 17:35 | Denis Sarkić |

Predsednik vlade se je vrnil s prvomajskih počitnic in takoj spregovoril o mnogih aktualnih notranje in zunanje političnih dogajanjih. Janša je zelo naklonjeno pozdravil včerajšnjo izvolitev novega francoskega predsednika Sarkoziya.

Predvsem je optimističen glede razrešitve evropske institucionalne krize, ki je nastala ob francoskem in nizozemskem “Ne, evropski ustavi!”. Sarkozy je namreč obljubljal rešitev tega vprašanja v francoskem parlamentu, Royalova pa je vztrajala na ponovnem referendumu.

Glede Turčije - vstopu te države v EU Sarkozy nasprotuje - slovenski premier ni zaskrbljen. Evropa se bo že znašla.

Tako kot ob vprašanju izbrisanih. O Pahorjevi pobudi za rešitev vprašanja izbrisanih pred predsedovanjem Slovenije EU je predsednik vlade povedal, da je prišlo do premika, saj se sedaj menda bolj ali manj vsi strinjajo, da je mogoče problem izbrisanih rešiti le z ustavnim zakonom. Zato so zdaj možna pogajanja o vsebini takšnega zakona, ki menda celo potekajo.

“Vidim, da ste se tudi vi spočili”

Sledijo še misli predsednika vlade o terminalih v Tržaškem zalivu, pobudah za zmanjšanje predsedniških pooblastil, kandidatih za predsednika Republike, dogajanjih okrog strateškega sveta …

Video: Denis Sarkić, Tekst: Jani Sever

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. Centrifuzija pravi:

    Mnenj predsednika vlade ne bom komentirala, moram pa priznati, da sem ob njegovem celotnem zaspanem odgovajanju gruntala, kako bi Janšo spravil na novinarsko konferenco in ga soočil z Janšo.
    Prošnja za akreditacijo verjetno ne bi šla skozi. Ampak glede na to, da se ti subtilno in duhovito odziva in da nastopa v narodno-zabavljaških oddajah, bi pa morebiti pristal še na kakšen cirkus. No, upanje ostaja … držim pesti.
    (Pa daj, vtaknite vejico v “Vidim, da …”)

  2. Češnjezôbáti pravi:

    Centrifuzija- s tem bi dosegla samo to, da bi Janša I. poželjivo bolščal v Janšo II. in se čudil, kako da popolnost na tem svetu vendarle obstaja:)

Komentiraj