Tuesday 1. October 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Novice iz Beograda

4. maj 2007 ob 17:04 | Denis Sarkić |

Marihuana marš v Ljubljani

Ljubljanski Marihuana Marš Foto Denis Sarkić

Organizatorji za jutri napovedanega Gandža Marš na Trgu Republike v Beogradu v podporo ukinitvi prohibicije marihuane in mehkih drog, so sporočili, da shod odpovedujejo, ker so prejeli grožnje o napadih udeležencev s strani več desničarkih organizacij. Organizacije Srbsko domovinsko gibanje Obraz, Nacionalni stroj, Kri i čast, Končni obračun, Garda Carja Lazarja in Srbski sabor “Dveri” udeležencem grozijo z batinami, ker v teh težkih časih za Srbijo, ki izgublja Kosovo, organizirajo shode v podporo narkomanom in homoseksualcem, namesto, da bi ljudi raje pozvali na obrambo svoje zemlje. Na spletni stani B92 si lahko preberete več o tem dogodku in ne zamudite pogledati komentarjev. Nekateri so zares dobri.

Vse to se v Srbiji dogaja na dan 27. obletnice smrti Josipa Broza Tita, kar je verjetno le golo naključje. Kdaj se bo Srbija izvila iz klešč nacionalizma in fizičnega obračunavanja z drugače mislečimi, nihče ne ve. Morda jim to uspe do 50. obletnice smrti Maršala Tita.

SERBIA TITO ANNIVERSARY

Pokloni Titu v Hiši cvetja Foto Darko Vojinović/AP

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. arjan pravi:

    Še na tem mestu bi nekaj vprašal.
    Če je kdo videl spoštovanega Dr. Rajko Svizec, naj mu prosim pove, da jaz sprašujem glede fotografije (Uravnoteženo Delo na Delu) in da me zanima, če lahko nanjo računam. Nekako sem izposloval rok do ponedeljka, mogoče torka.
    Hvala za odgovor.

  2. Dr. Rajko Svizec pravi:

    Spoštovani Arrjan, kerr so vsi tisti, ki imajo tak plakat trrenutno na zasluženem počitku, ti sporročam, da ga lahko najprrej dobiš v ponedeljek. Oprrosti za zamudo, ampak takole je to med prrazniki, vsi postanejo malce lenuhi.

    Lep pozdrrav,

    Dr. Rajko Svizec

  3. arjan pravi:

    OK.
    Hvala.

Komentiraj