Tuesday 1. October 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Kresna Slovenija in živel praznik (ne)dela

1. maj 2007 ob 2:13 | Denis Sarkić |

Slep je tisti, ki se je včeraj ponoči peljal po naši lepi deželici in ni na skoraj vsakem koraku videl kresovanja. Kdor ne kuri, ni Slovenc! Ampak, tradicijo je treba spoštovati, če ste vsaj malo Slovenca po duši.

Za vse tiste, ki še nimajo povsem začrtan plan današnjega izletniškega potepanja ali podaljšanega rajanja, vam ponujamo nekaj zanimivih destinacij, na katere vas toplo vabijo prireditelji:
ob 10.30 na prireditev ob prazniku dela na ljubljanskem Rožniku s slavnostnim govornikom županom Zoranom Jankovičem, ob 11.00 na prireditev ob prazniku dela na Jovorovici z ministrom za obrambo Karlom Erjavcem, prav tako ob 11.00 na prireditev ob prazniku dela na Debencu pri Mirni s slavnostnim govornikom predsednikom Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Dušanom Semoličem, ob 11.00 na prireditev na Kremžarici nad Slovenj Gradcem s slavnostnim govornikom predsednikom Sindikata kemične, nekovinske in gumarske industrije Slovenije Tomažem Kumarjem, ob 11.00 na Graško Goro s slavnostnim govornikom predsednikom Sindikata delavcev energetike Slovenije Francem Dolarjem, ob 11.00 na prvomajsko srečanje na Križni gori s sekretarjem Sindikata delavcev Slovenije Ladislavom Kalužo, ob 12.00 na snežni stadion pod Pohorjem, kjer bosta udeležence nagovorila mariborski župan Franc Kangler in sekretar območne organizacije Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Podravja Dušan Detiček, ob 15.00 na prireditev ob prazniku dela v Opatjem Selu na Krasu, kjer bosta udeležence bodrila predsednica Sindikata kovinske in elektroindustrije Slovenije Lidija Jerkič in generalni sekretar Evropske zveze kovinarjev Peter Scherrer ter na, verjetno najbolj vroče in obiskano, prvomajsko srečanje na gradu Tuštanj pri Moravčah, s slavnostnim govornikom evropskim poslancem in predsednikom SD Borutom Pahorjem ob 17.00. Na slednjem boste lahko vsi tisti, ki vas zanima, ali bo Borut kandidral za predsednika republike ali bo rajši šel v parlamentarno tekmo 2008, dobili odgovor na licu mesta. Le dovolj blizu njega morate biti, da mu lahko sami zastavite vprašanje.

Torej, kjerkoli že boste, naj živi 1. maj, praznik dela!

Video in tekst: Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. Belçika Cami Halısı pravi:

    Thank you for great article. Hello Administ .

  2. GlucoFort pravi:

    Glucofort Blood Sugar Support is an all-natural dietary formula that works to support healthy blood sugar levels. It also supports glucose metabolism. According to the manufacturer, this supplement can help users keep their blood sugar levels healthy and within a normal range with herbs, vitamins, plant extracts, and other natural ingredients.

Komentiraj