Tuesday 1. October 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Silvo Plut si je sodil sam

28. april 2007 ob 10:31 | Denis Sarkić |

silvo plut

Silvo Plut na sodišču

Danes je uprava za izvrševanje kazenskih sankcij sporočila, da je Silvo Plut, zadnje čase najbolj razvpiti slovenski morilec (ljubljansko sodišče ga je obsodilo na 45 let, vendar je po naših zakonih to največ prisojenih 30 let) v ljubljanskem priporu na Povšetovi, kjer je čakal na pravnomočnost sodbe, naredil samomor. Po dveh neuspešnih poskusih mu je to uspelo v tretje. Plut naj bi pojedel preveliko količino tablet, ki jih je najverjetneje zaužil ponoči. Silvo očitno ni zdržal pritiska obsodb, saj so ga prejšnji teden za umor Jasmine Đošić v Srbiji v odsotnosti obsodili na 40 let zaporne kazni. Skupaj so mu sodniki v Sloveniji in Srbiji dosodili že 95 let zaporne kazni, kar je v bistvu dosmrtna ječa.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. mArkedzani pravi:

    preveliko kolicino tablet? kje pa je dobil preveliko kolicino tablet? pa prejsnjic ziletko ;)

  2. gundos pravi:

    nasi zapori so supermarket.

  3. Okapi pravi:

    >95 let zaporne kazni,
    >kar je v bistvu dosmrtna ječa

    Napacen sklep. Srbiji ga ne bi izrocili, po nasi zakonodaji pa se kazni za ze izvrsena dejanja ne morejo sestevati. Ne glede na to, za koliko umorov in na koliko procesih bi ga obsodili, vec kot 30 let ne bi bil zaprt. Razen seveda, ce bi se v zaporu kaj uspicil.

    O.

  4. Denis Sarkić pravi:

    Okapi, mislil sem, ko je Plut dobil (po izrečnih sodbah) 95 let skupaj, je to bilo preveliko breme za njega v njegovi glavi, zato je to kot dosmrtna ječa, ker ko človek v svoji psihi misli, da bo do konca življenja zaprt, potem pač pomisli na samomor kot edino rešitev.

  5. Okapi pravi:

    Plut je (verjetno) cisto dobro vedel, da se vseh teh 95 let v resnici sesteje v “samo” 30 let. Je pa seveda ze 30 let zapora, ko so se vsa pred tabo, videti kot vecnost in se zdi pest tablet kot boljsa resitev.

    O.

  6. anja pravi:

    takmu človeku ki ubije toliko ljudi bi ga morali takoj umoriti

Komentiraj