Tuesday 1. October 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Zakon o podreditvi univerze

25. april 2007 ob 12:53 | Jani Sever |

Slavko Gaber in poslanec LDS Rudolf Moge sta predstavila stališče do napovedanih novosti na področju visokega šolstva ter pozvala vlado naj umakne predlog zakona, ki po njunem mnenju predstavlja katastrofalno podlago za razvoj visokega šolstva v Sloveniji. Vladni predlog, ki so ga pripravili Tone Jerovšek, Peter Jambrek in Gorazd Trpin, predvideva med drugim direktorja univerze, ki bi ga imenovala kar vlada, spremenjeno financiranje in možnost razbitja univerz …

Slavko Gaber: “Francija gre v drugo smer, Norveška gre v drugo smer, Danska gre v drugo smer… “

Jani Sever

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 9 x komentirano
  1. miran pravi:

    A nima Jambrek neke svoje kvaziuniverze? Pol vemo, kam pes taco moli

  2. Tia pravi:

    Ja seveda, ne gre pa samo za jambreka, so še ostali, ki razbijajo nekaj kar vsaj še deluje, da si napolnijo svoje žepe… Peticijo proti takoj!

  3. Franc pravi:

    vesel sem, da se je tako jasno oglasila rektorska konferenca, z nestrpnostjo čakam napovedano obsežnejšo izjavo za javnost, vendar predvsem pričakujem, da se bodo v čim večjem številu oglasili tudi slovenski razumniki, zlasti tisti, ki so svojim slovenskim univerzam hvaležni za dobljene vrednote.

  4. maja pravi:

    Še univerze bi si radi podredili. Ti naši politiki lažejo v obraz in kradejo vsem na očem. Kakšne demonstracije res ne bi škodile.

  5. Vest » Blog Arhiv » Sviz je proti zakonu o univerzah pravi:

    […] Predlog zakona o visokem šolstvu je danes zavrnil še Sindikat vzgoje in izobraževanja. Glavni tajnik Branimir Štrukelj pravi, da predlog ogroža avtonomijo univerze in vodi v privatizacijo. […]

  6. kr_edn pravi:

    V bistvu je edina kvalitetna univerza na Slovenskem tista v LJ…vse ostale je nič…ostalo je odprto le z namenom dvigovanja odstotka fakultetno izobraženih prebivalcev (ker je v tem pogledu Slovenija bila slaba v primerjav z EU) in sesanja denarja naivnim študentom. Jaz sem osebno za kvaliteto in ne za kvantiteto!
    LP!

  7. Rhombur pravi:

    mah - univerza je okorel mastodont - malo miganja profesorjem ne bo škodilo. V ZDA je večina kvalitetnih univerz zasebnih, kar pa se tiče imenovanja vlade - rektorja Oxforda imenuje kraljica na predlog vlade - pa kaj potem.

  8. megafotr pravi:

    se razume. vlada želi lažje fakse. ker potem bo mogoče tudi kateremu izmed njihovih neizobraženih poslancev ratalo kje diplomirat.

    zasebne šole so pri nas u pizdi! Ekonomska fakulteta v Ljubljani ima certifikat EQUIS, ki velja za najuglednejšega na področju poslovnega izobraževanja. in kaj ima “ugledna” zasebna Gea College? predvsem nezaposljive diplomante.

  9. ZoranP. pravi:

    Škoda, da se ni rektorska konferenca tako jasno oglasila že takrat, ko je minister podržavljal raziskovalne inštitute. Saj je bilo jasno, da bodo univerze naslednje na vrsti.

Komentiraj